Actualitate

Premieră post-revoluționară la Buzău: se circulă pe primul pod construit de la zero pe un drum național!

Liber la circulație pe podul rutier construit de la zero la Cislău, pe DN 10. Obiectivul, aflat pe lista de proiecte a candidaților PNL Buzău la alegerile parlamentare din 2020, este cel mai important pod de legătură între Buzău și Brașov și, totodată, primul construit, după Revoluție, pe rețeaua de drumuri naționale din județul Buzău.

De astăzi, obiectivul a fost deschis traficului pe un fir. Acest lucru este extrem de important pentru șoferii care tranzitează DN 10, pentru că vechiul pod pe care circulau se află într-o stare de depreciere accentuată.

Anunțul deschiderii traficului pe noul pod peste Bâsca Chiojdului a fost făcut de prefectul Daniel Țiclea, care este și vicepreședinte al PNL Buzău.

“Începând de astăzi, 31 mai 2022, se poate circula pe podul rutier nou de la Cislău, pe DN 10, peste Bâsca Chiojdului. Momentan, obiectivul este deschis traficului pe un singur fir, ceea ce va permite accelerarea lucrărilor de demolare a podului vechi, aflat într-o stare de depreciere definitivă. Pentru oamenii de pe Valea Buzăului faptul că acest pod a fost deschis circulației, chiar dacă momentan doar pe un fir, înseamnă înlăturarea riscurilor la care erau expuși atunci când erau nevoiți să traverseze vechiul pod, aflat în stare avansată de uzură fizică. Este o lucrare, din punct de vedere al traficului, extrem de importantă. Este un pod nou, cu trei deschideri și structură metalică, un obiectiv care va reda siguranța traficului rutier în zonă.

Astfel, o altă promisiune făcută de către candidații PNL Buzău, în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2020, a fost respectată.”

La rândul său, președintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, unul dintre liberalii buzoieni care au militat pentru construirea unui pod nou la Cislău, subliniază importanța inaugurării acestui obiectiv.

“Moment istoric în Buzău. S-a dat drumul la circulație, deocamdată pe un singur sens, pe primul pod nou, pe rețeaua de drumuri naționale, construit în județul #Buzău după Revoluție. Este vorba de podul de la Cislău, cel mai important pod de legătură dintre Buzău și Brașov. Proiectul noului pod a fost suținut de liberalii buzoieni, atât de fostul deputat PNL, George Scutaru, cât și de actuala organizație PNL Buzău. În campania electorală am promis că acest pod va deveni realitate și iată că astăzi se poate circula pe el. Podul de la Cislău era un proiect prioritar pentru județul nostru pentru că vechiul pod, construit în 1970, este într-o avansată stare de degradare, iar fără noul pod circulația rutieră de pe DN10 și viața oamenilor ar fi putut fi pusă în pericol. Tocmai de aceea vreau să mulțumesc și constructorilor care au înțeles importanța finalizării proiectului și care au reușit să dea în circulație podul cu aproximativ două săptămâni mai repede față de data preconizată. Și încă un lucru extrem de important, investiția totală de 15 milioane de lei a provenit din fonduri europene. “