Actualitate

Alertă de investiție uriașă! Unde va răsări cel mai mare cartier de blocuri din Buzău

cartier

Buzăul va avea un nou cartier rezidențial, la ieșirea din nordul orașului, vis-à-vis de Orizont. Proiectul imobiliar prevede construirea unui ansamblu de blocuri, iar competiția pentru dezvoltarea acestuia pare să fie deja deschisă.

Șansanews.ro a aflat că demersurile pentru ridicarea noului cartier sunt avansate. Noul proiect rezidențial urmărește construirea unor locuințe de tip P+8 (blocuri). Dezvoltatorul care are în intenție construirea unui ansamblu rezidențial pe amplasamentul de la ieșirea din nordul municipiului este MRS Residence. Sub acest brand acționează una dintre cele mai puternice companii din domeniul construcțiilor, cu capital autohton. Prahovenii de la MRS au dat la cheie, până acum, cel puțin 1000 de unități locative în cartiere rezidențiale din Otopeni, Băneasa și Prahova. Fotografii cu ultimele blocuri ridicate de MRS, mai jos.

Judecând după cum arată proiectele rezidențiale realizate până acum, intrarea MRS pe piața buzoiană pare a veni la pachet cu garanția unei experiențe serioase în domeniul imobiliar.

Buzăul are o nevoie acută de dezvoltare imobiliară și un potențial pe măsură. Ultimele statistici arată că municipiul reședință de județ este pe un loc sub media națională în privința construcțiilor rezidențiale noi. Experții imobiliari explică faptul că stagnarea de pe piața imobiliară a făcut ca, în ultimii ani, prețurile locuințelor să rămână unul foarte ridicat, la nivelul municipiului Buzău. În unele cazuri, prețurile de vânzare ale unor apartamente noi au rivalizat cu cele din Capitală.