Actualitate

Alertă – fructe bio, pline de pesticide! La Buzău fuseseră vândute TOATE!

Fructe bio, dar cu pesticide. Un lot de avocado bio, de proveniență Columbia, comercializat de magazinele Kaufland, este retras de urgență de la vânzare. Este vorba despre cutii care conțin câte două fructe, în cazul cărora s-a descoperit că este depășită limita legală de reziduuri de pesticide. Odată emisă alerta, reprezentanții supermarketului au decis retragerea de la vânzare a fructelor. Iar clienții care au cumpărat în perioada 11-18 martie astfel de produse dar nu le-au consumat sunt rugați să le returneze magazinelor.

“Motivul rechemării: depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir). Pentru a proteja siguranța consumatorilor, Kaufland a reacționat și a retras de la comercializare produsul. Clienții care au achiziționat produsul cu datele de identificare de mai sus sunt rugați să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până la data de 01.04.2022 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal”, arată ANSVSA.

În Buzău, 72 de astfel de produse au ajuns în cele 3 magazine existente în județ, toate fiind cumpărate de buzoieni în ultima săptămână. Niciun produs din lotul incriminat nu a mai fost descoperit de inspectorii DSVSA pe rafturile magazinelor.