Actualitate SĂNĂTATE

ALERTĂ ÎN MAGAZINE! Gel dezinfectant periculos, vândut în Europa. Poate avea efecte devastatoare

E alertă în țara noastră, dar și în celelalte țări europene după ce pe rafturilor magazinelor din Danemarca s-a descoperit un produs periculos. Este vorba despre un gel dezinfectant, ambalat în recipiente de 100 de ml, despre care alerta europeană informează că are un conținut ridicat de methanol.

Gelul dezinfectant este de proveniență turcească, iar alerta europeană vine din Danemarca.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor avertizează că produsul numit Miss Life, fabricat în Turcia, are un conținut ridicat de methanol. Mai exact, a fost măsurată o valoare de 11,6 %, ceea ce face ca gelul respectiv să fie deosebit de toxic pentru sistemul nervos central și pentru ochi. Pe lângă faptul că are un nivel ridicat de toxicitate, produsul nu are trecute pe etichetă nici informații în acest sens, care să-I prevină pe consumatori. Nu sunt informații despre toxicitate, dar nici despre cât de inflamabil e produsul.

Și mai periculos se dovedește a fi prin prisma faptului că ambalajul nu are un sistem de închidere de siguranță pentru copii. Specialiștii avertizează că ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și chiar la deces.

ANPC transmite că produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și regulamentele privind clasificarea, etichetarea și ambalarea.