Actualitate

NUNTĂ LA CORT CU 110 INVITAȚI, STRICATĂ DE POLIȚIȘTI, LA VERNEȘTI (FOTO&VIDEO)

Nuntă cu 110 persoane, în plină pandemie de coronavirus. S-a întâmplat joi seară la Vernești, în județul Buzău.

Polițiști alături de jandarmi, polițiști locali, inspectori de la ISU, ITM și DSVSA, au descins, joi, în mai multe locații pentru a vedea dacă oamenii respectă măsurile impuse în lupta cu coronavirusul. Au fost făcute verificări la societăți comerciale, în piețe și în alte obiective cu aglomerări de persoane, controale fiind desfășurate în municipiul Buzău și în comunele limitrofe.

Ajunși în localitatea Vernești, polițiștii au constatat în parcarea din imediata apropiere a unui cort de nunți un număr mare de mașini parcate și și-au dat seama că acolo se desfășoară un eveniment, în afara legii.

Când au intrat în cort, echipele de control au găsit la mese 110 persoane.  Erau invitați la o nuntă. Nici unul dintre nuntași nu respecta nici o regulă de prevenire a răspândirii coronavirusului. Nimeni nu purta mască de protecție iar la mese stăteau unii lângă ceilalți.

În consecință, polițiștii au dispus măsuri. În primul rând, au transmis că la eveniment pot rămâne doar 50 de invitați care pot petrece afară, nicidecum în cort. De asemenea, au fost scrise amenzi în cuantum de 30 de mii de lei, pe care le-au plătit deținătorul cortului din Vernești, unde se desfășura nunta cu 110 invitați, și socrul mic.