Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

FOCAR DE CORONAVIRUS LA UN AZIL CU PESTE 100 DE BĂTRÂNI. 10 oameni sunt infectați

Situația pare scăpată de sub control în azilurile de bătrâni din județul Buzău. După ce virusul a intrat în centrele de la Aldeni și Costești, unde a ucis deja doi bătrâni în timp ce alții sunt în stare gravă, în spital, coronavirusul a lovit și în azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Haleș, comuna Tisău.

Sunt 10  angajați din cadrul centrului care sunt infectați cu coronavirus. Ei au fost depistați pozitivi la testarea periodică. În urma anchetei epidemiologice se va stabili dacă cei 10 angajați au intrat în contact cu bătrânii și ce riscuri sunt ca și aceștia să contracteze coronavirusul.

În azilul de la Haleș care este unul privat sunt circa 120 de bătrâni și aproximativ 40 de angajați. Vârstnicii de aici au  multiple afecțiuni, ceea ce  face ca situația lor să devină critică dacă se vor fi infectat și ei. Unitatea este una privată.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a dispus o serie de măsuri în cadrul azilului de la Haleș:

”La Azilul de bătrâni ”Încredere, speranță, înțelegere” din Tisău, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unității, asigurarea funcționalității spațiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaților prin medicul de familie. ”