Actualitate

ALERTĂ LA BĂDILA! Vegetația uscată a luat foc. Există risc de extindere la locuințe și pădure

După câteva zile de foc, în care au luptat ore întregi cu flăcările care au cuprins vegetația uscată, pompierii din Buzău sunt din nou în alertă. Un incendiu violent a izbucnit la Bădila, comuna Pârscov. Din primele date, circa 50 ha de vegetație au fost cuprinse de foc.

Pompierii sunt la fața locului și intervin pentru lichidarea de urgență a incendiului, din cauza riscurilor existente. Focul se manifestă pe un teren în apropierea locuințelor dar și a pădurii din localitate. Drept pentru care 13 pompieri au fost trimiși să lupte cu flăcările și să le stingă cât mai repede. Sunt mobilizate la fața locului 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, dintre care două din municipiul Buzău și una de la Mărunțișu.

Intervenția de astăzi vine după ce aseară un alt incendiu de vegetație uscată s-a înregistrat în aceeași localitate, 10 hectare de vegetație fiind făcute scrum. Iar astfel de incendii sunt din ce în ce mai dese la Pârscov.

“În jur de 10 ha de vegetaţie uscată au luat foc. Am intervenit noi cu forţele noastre şi două echipaje de la pompieri. În fiecare zi apare câte un incendiu de vegetaţie. Aseară am avut două, săptămâna trecută două.”, a declarat primarul Mihai Daniel.

Mica Publicitate