Actualitate

VAL DE INCENDII, ÎN WEEK-END. Pompierii nici nu apucau să ajungă la bază, că și erau chemați să stingă alt foc (FOTO)

Val de incendii în week-end, cărora pompierii au fost nevoiți să-i facă față.

Cele mai ample au fost incendiile ce s-au manifestat la locuințe și vegetație uscată, în unele cazuri, pompierii deplasându-se la de la o intervenție la alta fără a se întoarce la bază.

Incendii au avut loc în acest weekend în Năeni, Potârnichești, Coca Antimirești, Pănătău, Fințești, Săhăteni, Pleșcoi, Băbeni, Jgheab, Cândești, Bozioru, Nenciu, Bădila și au însumat o suprafață de peste 73 de hectare.

Unul dintre cele mai dificile incendii a fost semnalat în localitatea Coca Antimirești, unde au intervenit salvatorii de la punctul de lucru Beceni.

Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta violent și se propaga cu repeziciune din cauza vântului puternic, drept pentru care intervenția a fost suplimentată cu forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat și din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău, în total participând la intervenție 3 autospeciale, un ATV, 12 subofițeri, 1 ofițer și personal din cadrul SVSU Vintilă Vodă.

După aproximativ 5 ore de luptă cu focul, salvatorii au lichidat incendiul ce distrus în urma lui aproximativ 35 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, și 200 de metri de cabluri electrice. Ulterior, a fost stabilită și cauza probabilă de incendiu, aceasta fiind acțiunea unor persoane iresponsabile.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, pompierii reamintesc populației că incendierea vegetației uscate se poate face numai după obținerea acordului Agenției pentru Protecția Mediului și a permisului de lucru cu foc din partea autorităților locale.

Aceste incendii au consecințe grave asupra comunităților, ne pot pune în pericol viața, bunurile sau proprietățile.