Actualitate

(UPDATE) Alertă maximă pe Valea Slănicului! Peste 400 ha de vegetație uscată au fost cuprinse de flăcări (FOTO & VIDEO)

UPDATE: Pompierii vin cu primele precizări despre incendiul de amploare de la Beceni:

“Pompierii buzoieni au fost solicitați astăzi, in jurul orei 14, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza UAT Beceni. Imediat, către locul indicat au început deplasarea pompierii din cadrul Punctului de Lucru Beceni, iar în urma recunoașterii ce indica inițial o suprafață de ardere de peste 150 de hectare, forțele prezente la fața locului au fost suplimentate cu personal din cadrul Detașamentului de Pompieri Buzău și din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat. De la momentul sosirii, pompierii buzoieni au acționat continuu pentru stingerea focarelor, ce s-au întins, din cauza condițiilor meteo favorizante, pe raza mai multor localități cum ar fi Beceni, Gura Dimienii, Valea Parului, Dogari, Florești, si au cuprins în total o suprafață aproximativa de 400 de hectare. Pana la acest moment, datorita eforturilor susținute a pompierilor, cu toate că accesul în zonele unde incendiul se manifestă sunt greu accesibile, majoritatea focarelor au fost lichidate.
Pentru gestionarea situației, în cadrul misiunii au fost angrenate: o autospecială de stingere cu apa și spumă, un ATV, 3 autospeciale de transport personal, iar pentru că terenul este greu accesibil, la intervenție au participat 2 ofițeri și peste 20 de subofițeri echipați cu mijloace de primă intervenție, turbosuflante și atomizoare portabile, ce au putut fi transportate către zonele țintă.”

ȘTIREA INIȚIALĂ: Alertă maximă, sâmbătă seară, pe Valea Slănicului. S-au aprins dealurile iar flăcările au scăpat de sub control. Focul a cuprins vegetația uscată din mai multe localități, rând pe rând.

Incendiul a fost semnalat la ora 13:55. Imediat, membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență de pe Valea Slănicului, alături de pompieri, au sărit să stingă flăcările.

Dar, focul s-a extins cu repeziciune. Pe parcursul orelor, a afectat suprafețe de pe raza localităților Beceni, Valea Părului și Dogari. Nu se poate spune cu exactitate suprafața care a fost cuprinsă de foc, însă, primele estimări arată că este vorba despre circa 400 ha.

Pompierii de la ISU Buzău sunt la fața locului și acționează, alături de membrii SVSU din localitățile afectate, pentru stingerea flăcărilor. Au fost mobilizate echipaje de la subunitățile din Buzău, Râmnicu Sărat și Beceni, în total 23 de subofițeri și 2 ofițeri, dotați cu turbosuflante de stingere.

De asemenea, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, se află la fața locului. Șeful Casei Albe a mers personal la fața locului pentru a vedea care este situația. Ulterior, a cerut suplimentarea forțelor de intervenție. Vestea bună este că nu există risc de extindere a focului la casele oamenilor.

“Nu există risc de extindere a flăcărilor la casele oamenilor. Incendiul se manifestă departe de vatra satului Câmpulungeanca de Jos”, a precizat prefectul Daniel Țiclea.

Unele focare au fost lichidate, dar focul se manifestă cu violență în zona Dogari.

Misiunea este în dinamică. Pe de o parte, pompierii sting focare, pe de altă parte apar altele.