Alertă Coronavirus Buzău

Altă zi cu număr mare de infectări. 46 de buzoieni, confirmați, vineri, cu COVID. Ce s-a întâmplat cu unul dintre bolnavi

Direcția de Sănătate Publică anunță că dintr-un total de 337 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, 46 au ieșit pozitiv. Este vorba despre pacienți cu vârste cuprinse între un an și 84 de ani, în cazul cărora a fost depistată infecția cu coronavirus. Pe de altă parte, un buzoian s-a reinfectat cu coronavirus, fiind al 46-lea caz confirmat vineri.


Anchetele epidemiologice sunt în curs de desfășurare pentru depistarea și izolarea tuturor contacților.
Între timp, autoritățile buzoiene au decis suplimentarea numărului de paturi alocate bolnavilor de coronavirus, inclusiv în secţiile de Terapie Intensivă.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 45 cazuri noi de infectare și un caz de reinfectare cu noul coronavirus – COVID-19 (din care 1 pacient testat într-o unitate sanitara din alt județ)”, transmite DSP Buzău.

La Spitalul Judeţean Buzău, a fost suplimentat numărul de paturi de la Terapie Intensivă de la 8 la 14. De asemenea, s-a ajuns la 59 de locuri pentru bolnavii COVID în secţiile de Infecţioase şi Pneumologie şi la 10 locuri pentru pacienţii pediatrici.
La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat s-a suplimentat numărul paturilor pentru Covid de la 57 la 98 pentru adulţi şi de la 10 la 30 de paturi pentru copiii infectaţi.