Alertă Coronavirus Buzău

34 de cazuri noi de COVID, raportate, joi la Buzău. Printre bolnavi și un bebeluș de 9 luni

Numărul cazurilor de infectări cu COVID este în continuă creștere. Din aproape 450 de teste efectuate în ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică Buzău a înregistrat, joi, 34 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Printre pacienți se numără și un bebeluș de 9 luni.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 34 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus – COVID-19 (din care 4 pacienti testați în laboratoare private și în unități sanitare din alte județe). Număr persoane testate în ultimele 24 de ore au fost 447.

Pacienții au vârste cuprinse între 9 luni și 82 de ani.”

Din cauza îmbolnăvirilor tot mai numeroase cu coronavirus, atât Spitalul Județean Buzău, cât și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat își vor mări, de joi, numărul paturilor destinate bolnavilor COVID, inclusiv în secțiile de terapie intensivă.

La Spitalul Județean Buzău, la ATI vor fi 14 paturi, dintre care 3 pentru copiii infectați, în stare gravă, dar se va mări numărul locurilor și în secțiile în care sunt tratați bolnavii cu SARS CoV-2, în stare mai bună. De asemenea, Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat își va mări numărul de paturi la aproape 100, iar dacă numărul bolnavilor va crește în continuare, Spitalul din Râmnicu Sărat va redeveni unitate suport COVID.