Actualitate

Ample controale în piețe și magazine odată cu instalarea caniculei. Ce urmăresc inspectorii

Sursa foto VremeaNoua

Se anunță două săptămâni cu vreme caniculară, în care temperaturile vor ajunge la 36-37 de grade, la umbră. Adică, o perioadă în care mulți buzoieni vor trece pragurile restaurantelor, magazinelor și altor unități în căutare de umbră, înghețată și băuturi răcoritoare. În aceste unități ajung, zilele acestea, și inspectorii mai multor instituții care trebuie să verifice dacă produsele oferite clienților sunt sigure pentru consum. Începând de luni, 27 iunie, inspectorii OPC, cei sanitar veterinari sau cei de la DSP, descind în piețe și magazine.

Printre aspectele pe care le au în vizor echipele de control se numără evidența documentelor, calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate și prelucrate, precum şi cele de depozitare, condiţiile de igienă .

„Având în vedere perioada caniculară și sezonul estival, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Buzău, în baza unor instrucțiuni primite de la nivel central, a demarat controale la nivelul unităților de vânzare cu amănuntul  de tipul restaurantelor, cantinelor, fast-food-urilor și pensiunilor agro-turistice de pe raza județului Buzău, în special de pe traseele turistice. Până pe data de 1 septembrie vor fi verificate toate aceste unități de alimentație publică pentru a asigura un climat de siguranță cetățenilor și consumatorilor, cu scopul de a preveni posibile episoade de toxiinfecție alimentară. Din 27 iunie au început controalele, iar până acum nu au fost găsite probleme la unitățile verificate”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSV Buzău, Iulian Moca.

Controalele continuă pe toată durata sezonului estival.