Actualitate

Angajări masive la Spitalul Județean Buzău. Sindicaliștii nu renunță la greva generală

Sursa foto hotnews.ro

Încep concursurile de angajare în cea mai mare unitate medicală din județul Buzău! Procedurile vor fi deschide chiar de mâine, după ce  astăzi Spitalul Județean Buzău a primit vestea deblocării a zeci de posturi. Anunțul a fost confirmat, pentru șansanews.ro , chiar de managerul Claudiu Damian care a spus că nu vrea să piardă nici măcar o zi în demararea procedurilor de angajare tocmai pentru că deja s-a așteptat prea mult, iar situația în spital ajunsese să fie critică din cauza lipsei medicilor specialiști pe mai multe secții cheie. În ciuda acestor aspecte, sindicaliștii Sanitas continuă cu procedurile pentru declanșarea grevei generale, inclusiv în Spitalul Județean Buzău.

Nu mai puțin de 78 de posturi urmează să fie ocupate în perioada imediat următoare, la Spitalul Județean Buzău. Cele mai multe se adresează medicilor specialiști, respectiv 45.

”Este un deficit care trebuia acoperit pentru ca activitatea spitalului să funcționeze cum trebuie. Mai sunt circa 40-50 de posturi care rămân vacante dar care nu necesită angajare imediată. Suntem mulțumiți de acest număr de posturi deblocate. Avem medici care sunt în așteptare de șase luni pentru a se angaja și acum pot participa la concursurile pentru angajare. Cei mai importanți sunt cei care trebuie să vină pe ATI, la cardiologie – 3 medici, la UPU – un medic specialist”, a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău.

Claudiu Damian

De mâine vor fi demarate procedurile pentru organizarea concursurilor și în maxim o lună și jumătate pot fi ținute concursurile.

”Nu mai pierdem nicio secundă cu demararea procedurilor pentru organizarea concursurilor”, a spus Damian.

Odată cu acoperirea golurilor din necesarul de medici de pe fiecare secție, managerul spitalului este de părere că pacienții vor putea primi îngrijire medicală într-un timp mult mai rapid dar și cu o analiză mai amplă a tuturor nevoilor inclusiv pentru bolnavii care ajung la UPU.

Claudiu Damian

Sindicaliștii se pregătesc de grevă generală

Totuși, deblocarea posturilor din Sănătate nu schimbă decizia sindicaliștilor din Sănătate de a organiza grevă generală. Liderul sindicaliștilor Sanitas Buzău a declarat pentru sansanews.ro faptul că aici deja 95% dintre membri au semnat pentru întreruperea activității.

”Urmăm decizia Consiliului Național Sanitas și de data asta, judecând după numărul de semnături adunate până ieri la nivelul județului Buzău (95% din membrii de sindicat), suntem mai hotarâți ca niciodată să mergem până la capăt. Calendarul va fi stabilit în data de 18 ianuarie după strângerea listelor de semnături la nivel de țară. În principiu s-a discutat și ieri despre asta și ne-am dorit să parcurgem toate etapele necesare declanșării grevei generale, până la sfârșitul acestei luni. Deblocarea unor posturi nu este un motiv suficient de puternic care să conducă la încetarea mișcărilor de tip sindical”, a spus Grațiela Constantin pentru sansanews.ro.