Actualitate

Angajații, atrași să accepte munca de acasă cu salarii mai mari și ședințe de psihoterapie! Lista domeniilor care permit telemunca, în Buzău

Valul patru al pandemiei a dat noi tendințe pe piața muncii, iar cei care au avut cel mai mult de câștigat au fost angajații care au fost dispuși să muncească de acasă. Asta pentru că, potrivit analizelor făcute de una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România, angajații care au ales telemunca, deși uneori mai solicitantă, au fost atrași cu salarii mai mari, patronii oferindu-le acestora atât câștiguri financiare mai avantajoase cât și multe ale bonusuri lunare ce constau în asigurări medicale sau chiar ședințe de yoga sau de psihoterapie. La fel de câștigați au fost și patronii care prin această nouă modalitate de lucru au putut angaja persoane din toată țara, nu doar din județul în care firma își desfășoară activitatea. Cu alte cuvinte, au putut avea o arie mult mai mare de selecție a persoanelor calificate și cât mai potrivite pentru job-ul oferit.

De zece ori mai multe job-uri remote! Este calculul făcut de reprezentanții unei platforme de recrutare din România potrivit cărora pandemia a favorizat munca de acasă, iar în valul patru numărul angajatorilor care au permis telemunca a continua să crească simțitor. Job-uri ce presupun munca din conformul domiciliului au fost tot mai solicitate și de salariații care așa s-au putut proteja mai mult de infecția cu SARS-CoV-2.

„Dacă la începutul anului 2019 pe platforma de recrutare erau 1-2% job-uri remote, acum vedem în toată platforma undeva la 11% din totalul de oferte de job-uri disponibile ca fiind remote. Și candidații aplică din ce în ce mai mult la astfel de job-uri pentru care pot munci de acasă, astfel încât în luna octombrie am văzut 12% mai multe aplicări pe job-urile remote decât în luna anterioară, în creștere cu mult față de vară, când eram încă într-o perioadă relaxată în ceea ce privește pandemia” a declarat pentru Focus TV marketing manager platformă de recrutare, Ana Vișian.

Principalul domeniu în care s-au putut vedea aceste creșteri, atât în țară cât și în Buzău, a fost domeniul IT, urmat de domeniul telecom. Însă, la fel de solicitate au fost și posturile în care este permisă telemunca din domeniul financiar sau cel de consultanță.

„În primul rând partea de IT și telecom. Zona de IT rămâne principalul domeniu în care se lucrează remote. Aș mai menționa domeniul financiar-contabil. Aici mă refer la consultanță, zona de vânzări, marketing, dar și la call-center-uri. Infrasctructura este în așa natură, încât să poți să desfășori activitatea de acasă”, a explicat Ana Vișian.

Telemunca înseamnă mai multă muncă dar și salarii mai mari. Ana Vișian a explicat la Focus Tv că odată ce muncesc de acasă, practic salariații au posiblitatea de a alege să lucreze în orice oraș doresc, nu doar în cel de domiciliu. De exemplu, dacă sunt din Buzău pot munci în București, unde clar sunt salarii mult mai mari, fapt ce reprezintă un plus pentru job-urile remote.

”Job-urile remote au deschis granițele și poți să lucrezi la firme din întreaga țara sau chiar din străinătate. Din această cauză poți să beneficiezi și de un salariu mult mai mare față de media zonei de domiciliu”, a explicat Ana Vișian.

Pe lângă salariile mai mari, angajatorii vin în ajutorul angajaților lor cu o serie de beneficii care să le facă munca de acasă mult mai ușoară și mai atractivă. Unii oferă chiar ședințe de psihoterapie, yoga sau workshop-uri tematice.

”Sunt beneficiile salariale cu referire la pachete medicale, fie asigurare, fie acces la o clinică specializată. Angajatorii au venit cu un plus de zile libere pentru noii angajați, pentru că, chiar dacă se lucrează de acasă, este nevoie de o distanțare de job. Pachete de îngrijire a psihicului, fie că sunt ședințe de psihoterapie, fie că sunt de mentorat, coaching, care să-i ajute să se adapteze muncii de acasă. Mai ales dacă cineva preia o echipă nouă, pe care va trebui s-o coordoneze remote. Sunt niște schimbări care trebuie susținute de către angajator. Se mai pun la pachet tot felul de workshop-uri, cursuri, care te ajută fie să aprofundezi domeniul în care ești, fie să te orientezi către o reorganizare profesională”, a spus Vișian.

Câștigul salarial mediu nominal net a fost, potrivit ultimelor date oferite de Direcția de Statistică Buzău, în luna august 2021, de 2806 lei, mai mare cu 0,4 % faţă de luna precedentă şi cu 8,8 % faţă de luna august 2020.