Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Valul 4 al pandemiei bate în retragere! Astăzi, sub o sută de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2

Continuă să scadă numărul cazurilor noi de COVID-19 confirmate într-un interval de 24 de ore. Dacă vineri erau confirmate 114 persoane, astăzi, sâmbătă, 13 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a comunicat doar 82 de cazuri noi de infecție de SARS-CoV-2.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat 82 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus – COVID-19. Pacienții au vârste cuprinse între 8 și 91 de ani. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”, se arată în comunicatul emis de DSP.

Veștile sunt bune mai ales că, în același interval, numărul testelor făcute a fost de opt ori mai multe decât numărul persoanelor confirmate. Mai exact este vorba despre 721 teste, din care 532 teste rapide antigen și 189 RT-PCR.

Și numărul deceselor a scăzut. Dacă vineri se înregistrau 11 decese, astăzi, 13 noiembrie, cinci persoane și-au pierdut viața din cazau infecției cu SARS-CoV-2. Este vorba despre bătrâni, în vârstă de aproape 70 de ani, toate cele cinci persoane având și alte afecțiuni.

De la debutul pandemiei 23218 s-au infectat cu SARS-CoV-2, dintre care 20282 s-au vindecat. Din păcate, peste 700 de persoane au murit de la apariția acestui virus.