Actualitate

ANGAJAȚII CENTRULUI MILITAR S-AU MUTAT ÎN MODULE. Clădirea fostului sediu putea să se prăbușească în orice moment

După ce ani de zile au mers la serviciu într-un sediu care s-ar fi putut prăbuși în orice moment, angajații Centrului Militar Județean Buzău au din nou siguranță la locul de muncă. Modulele în care își vor desfășura activitatea până când autoritățile județene vor construi un nou sediu au fost instalate.

Clădirile de pe strada Bistriței au fost construite în perioada 1965-1970, iar în ultimii 20 de ani nu au fost făcute niciun fel de reparații. O expertiză tehnică efectuată în urmă cu trei ani a arătat că acele clădiri sunt într-un stadiu avansat de degradare, fiind incluse în clasele de risc seismic II și III. Și cu cât a trecut timpul cu atât clădirile s-au deteriorat, devenind un pericol și mai mare pentru fiecare dintre cei care ajungeau acolo fie la serviciu, fie civili cu diferite motive.

Astăzi, clădirea abia mai stă în picioare, iar mutarea activității a fost absolut necesară. Fapt care s-a și întâmplat. Construcțiile modulare care le va servi drept ”noua casă” angajaților Centrului Militar Județean din Buzău au fost amenajate , chiar lângă fostul sediu. Valoarea investiției s-a ridicat la 405.000 de lei, iar banii au fost suportați din bugetul Consiliului Județean cel care se va ocupa și de construirea unui nou sediu pentru Centrul Militar.

Deocamdată nu se știe cât timp vor fi nevoiți să-și desfășoare activitatea în construcțiile modulare sau când vor avea un sediu nou însă cu siguranță, angajații Centrului Militar sunt liniștiți că se pot simți în siguranță la serviciu.