Actualitate

Aniversare cu toate aparatele la sol, la Boboc

Aniversare cu toate aparatele de zbor la sol, marți, la Baza Aeriană de la Boboc. De ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, sărbătorită în fiecare an pe 20 iulie, când este celebrat ocrotitorul acestei arme, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, niciun aparat nu a brăzdat cerul. Toate manifestările au fost anulate după incidentul aterizării forțate a unui elicopter Black Hawk într-un sens giratoriu din Capitală.

La Baza Aeriana de la Boboc, ziua nu a trecut fără să fie marcată. La prima oră a zilei, elevii de anul întâi ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri au participat la „Cupa 20 iulie”, un cros cu 90 de participanți, pe o distanță de 5 kilometri. La final, șase elevi au fost medaliați.

În fiecare an, la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri de la Boboc sunt admiși până la 300 de viitori piloți. Formarea unui pilot de carieră este continuă, dar, pentru a porni pe un asemenea drum, este nevoie ca un candidat să fie înzestrat cu anumite calități. Una dintre ele este seriozitatea, dar este nevoie și de spirit de echipă, precum și de chemare pentru o asemenea carieră.

”Aviația este o meserie care se face, în primul rând cu sufletul. Se face cu foarte multe ore de muncă, cu antrenament, cu pregătire teoretică, dar, în primul rând se face cu sufletul.” a subliniat Bogdan Pușcă, locțiitor al comandantului Bazei Aeriene de la Boboc, prezent la Focus TV, în preambul la Ziua Aviației Române.