Actualitate

Buzăul a primit confirmarea primelor cazuri de infecție cu noua tulpină Delta! Doi bărbați și o femeie gravidă sunt deja internați

Update: “Cei doi pacienți din Marea Britanie au fost diagnosticați cu tulpina Delta. In prezent sunt internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău (pacientul) și în Spitalul Mun. RM Sărat (pacienta). Au prezentat o formă medie, au fost investigați și au primit tratament. In prezent starea de sănătate este una bună “, anunță reprezentanții DSP Buzău.

Știrea inițială: Inevitabilul s-a produs. Primele cazuri de infectare cu noua tulpina Delta, despre care specialiștii spun că ar fi mult mai contagioasă și agresivă, au fost confirmate și în județul Buzău. Surse medicale au declarat pentru șansanews.ro că ar fi vorba despre trei bolnavi, toți fiind, în prezent, internați în cele două unități medicale din muncipiile Buzău și Râmnicu Sărat care tratează pacienții Covid-19.

Primii buzoieni confirmați cu noua tulpină Delta sunt cei doi soți întorși din Marea Britanie, la începutul lunii iulie. Confirmarea a venit chiar de la specialiștii de la București unde au fost trimise pentru secvențiere probele prelevate de la cei doi bolnavi. Din fericire, starea lor de sănătate este una bună.

Tânăra gravidă este internată la Spitalul din Râmnicu Sărat și are o formă ușoară de boală, fără probleme respiratorii astfel încât atât femeia cât și bebelușul ei sunt în afara oricărui pericol.

”La momentul actual sunt 3 pacienți internați la Spitalul Râmnicu Sărat. Până marți au fost 4, dar un bebeluș de 10 luni a fost externat la cererea părinților. Printre cei 3 internați, se află o pacientă, o gravidă venită din Anglia, la care s-a făcut și secvențierea. Am discutat cu epidemiologul spitalului și mi s-a spus că telefonic s-a confirmat varianta Delta a virusului SARS CoV-2 la această pacientă. Toți pacienții au stare generală bună, au făcut forme ușoare de boală, nu pun probleme deosebite”, a declarat pentru șansanews.ro Felicia Vasile, director medical Spitalul Municipal Râmnicu Sărat .

Soțul tinerei este internat la Secția de Boli Infecțioase din Spitalul Județean Buzău. Și bărbatul în vârstă de 43 de ani are o stare de sănătate bună.

”După o lună și puțin de liniște, avem un caz de infecție cu tulpina Delta. Este unul dintre cei 3 pacienți internați la Boli Infecțioase. Este un bărbat de 43 de ani. Starea acestuia este bună, nu are probleme respiratorii”, a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău.

Surse medicale vorbesc și despre o a treia persoană infectată cu noua tulpină Delta. Este vorba despre o rudă a celor doi soți.  

Deși starea tuturor bolnavilor este una bună, colectivul medical este în alertă mai ales că aceste confimări au dovedit faptul că Buzăul nu va fi ferit de producerea unui al patrulea val al îmbolnăvirilor.

” Suntem în stare de alertă întrucât, cu siguranță, valul 4 nu ne va ocoli iar confirmarea acestui prim caz ne arată că nici în Buzău nu vom fi feriți de această tulpină care, din câte am auzit de la specialiști, ar fi mai agresivă și mai contagioasă decât cealaltă tulpină”, a spus Claudiu Damian, manager Spitalul Județean Buzău.

Deocamdată, în cele două spitale din Buzău care tratează pacienții Covid-19 sunt internate șase persoane. Vestea bună este că niciunul dintre bolnavi nu a avut nevoie de tratament și îngrijire la Terapie Intensivă, astfel încât toate cele 9 paturi ATI din județ sunt libere.

Amintim că cei doi soți au revenit în țară din Marea Britanie la începutul lunii iulie, iar la câteva ore au fost diagnosticați cu COVID-19.

“Cei doi pacienți au intrat pe teritoriul României cu rezultate negative ale unor teste RT-PCR pentru o perioadă de 72 de ore, având excepție de la carantină, iar la efectuarea testelor pentru întoarcerea în Marea Britanie rezultatele acestora au fost pozitive. Având în vedere timpul scurt petrecut în România, locul de infectare a fost în Marea Britanie, astfel că cele două cazuri nu au fost alocate județului Buzău. Cei doi pacienți sunt izolați iar anchetele epidemiologice sunt în desfășurare”, anunță Instituția Prefectului Buzău.