Actualitate

Recensământ 2022. Cine sunt campionii de până acum la auto-recenzare

recensamant

Institutul Național de Statistică publică zilnic situația actualizată a numărului de chestionare completate de populației în cadrul Recensământului populației și locuințelor. În etapa actuala, care reprezintă o premieră pentru țara noastră, oamenii se auto-recenzează online, iar cine nu se descurcă este îndrumat de un recenzor să completeze chestionarele.

Potrivit INS, în cele 11 zile scurse de la starul startul recensământului, în județul Buzău completaseră chestionare 22.641 de persoane.

Buzoienii iau parte la recensământ într-un ritm constant, dacă ținem cont că media în care sunt completate chestionarele este, la nivelul județului, de 2500 – 2600/zi. Ritmul a fost păstrat inclusiv în zilele de week-end.

Pe de altă parte, INS publică și o situație pe localități, dar aceasta nu e actualizată, fiind valabilă doar pentru prima săptămână a recensământului.

Conform documentului, în prima săptămână cele mai multe chestionare au fost completate în municipiul Buzău – 5487 și în municipiul Rm. Sărat – 966.

În mediul rural, cele mai multe chestionare au fost completate în satul Căpățânești, comuna Mărăcineni – 242 și în Tăbărăști, com. Gălbinași – 202. La polul opus, în mai multe sate din județ nu era completat decât un singur chestionar de recenzare.