Actualitate POLITICĂ

ANUNȚ BOMBĂ! Petre Emanoil Neagu se retrage. Nu mai vrea funcție în PSD

 Anunț surprinzător al președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

La finalul ultimei ședințe din acest an a miniparlamentului județean, Petre Emanoil Neagu a anunțat că imediat după Anul Nou va renunța la funcția politică pe care o deține în Partidul Social Democrat. Neagu este președinte executiv al organizației județene a PSD Buzău, funcție pe care spune că nu vrea să o mai ocupe de anul viitor. Rămâne însă simplu membru de partid, urmând să se concentreze pe activitatea de președinte al Consiliului Județean :


„În anul 2021 nu mai am target o funcție politică, ci singurul target este ca, împreună cu colegii din Consiliu Județean să ducem la îndeplinire proiectele pentru a putea să răspundem doleanțelor cetățenilor. Pe 27 septembrie m-au votat peste 100.000 de oameni, adică aproximativ 27-30% din populația cu drept de vot, și de aceea, nu pot face politica propriului partid, ci trebuie să fac politica cetățenilor. De aceea, probabil, de la 1 ianuarie nu voi mai deține nici o funcție politică în partid, pentru că sunt destui oameni tineri care pot să ocupe aceste funcții. 99,9 la sută mă voi retrage din funcția de președinte executiv”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Retragerea lui Petre Emanoil Neagu din funcția de președinte executiv al PSD vine după mai multe tensiuni pe care le-a trăit în ultimele luni în interiorul filialei județene. Înainte de alegerile locale, Neagu s- a aflat în război deschis cu colegul său de partid, Constantin Toma, care este președinte al filialei municipale a PSD. Toma a anunțat atunci că nu îl susține pe Neagu pentru președinția Consiliului Județean, ci pe Lucian Romașcanu.

Războiul dintre cei doi a fost tranșat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, însă, cel mai probabil, a lăsat urme adânci, care ar putea sta la baza deciziei anunțate de Petre Emanoil Neagu în ultima ședință a Consiliului Județean din acest an.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu