Actualitate

ANUNȚ DE LA PREFECTURĂ! Municipiul Buzău în scenariul roșu, elevii în online. Tabletele încă ”pe drum”

Prefectura Buzău a făcut anunțul oficial. Toți elevii din municipiul Buzău vor învăța online ca urmare a trecerii localității în scenariul roșu. Măsura a fost decisă, astăzi, de Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău.

” Începând cu data de 09.11.2020 se suspendă activitățile didactice din unitățile de învățământ preșcolar, unitățile de învățământ școlar, unitățile de învățământ postliceal și unitățile de învățământ universitar din municipiul Buzău, cursurile desfășurându-se după scenariul 3 (online). Măsura stabilită va fi aplicată pentru o perioadă de 14 zile, cu evaluare la finalul acestei perioade”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.

Cu toate acestea, măsura învățării online, cel mai probabil, se va aplica la nivel național, imediat ce va fi dată o hotărâre de Guvern în acest sens, anunțul fiind făcut încă de joi seara de președintele Klaus Iohannis.

Chiar și așa situația învățământului online nu este una îmbucurătoare la nivelul județului Buzău. Asta pentru că nu toți elevii au dispozitivele necesare pentru a se putea conecta la ore. Potrivit unor surse din Inspectoratul Școlar , necesarul de tablete întocmit la nivelul județului se ridică la cifra de 7000. Este vorba despre elevi care încă așteaptă să-și primească tabletele, fie că sunt achiziționate din fonduri puse la dispoziție de primării fie trimise de la Ministerul Educației. Nici măcar în municipiul Buzău nu sunt aceste dispozitive la toate unitățile de învățământ. Mai grav este că doar puține dispozitive au putut fi achiziționate, multe fiind fie în procedură de licitație fie în procedură de achiziție ceea ce înseamnă că va mai dura până când toți elevii vor avea după ce să se conecteze la orele online. Aceleași surse au explicat pentru șansanews.ro că este o problemă inclusiv la furnizori care s-au confruntat cu o avalanșă de solicitări și pot onora mai greu comenzile.

Până astăzi, în județul Buzău erau deja 673 de clase în scenariul roșu, cu un număr de 16.000 de elevi și 955 de cadre didactice, ca urmare a cazurilor descoperite în unitățile de învățământ.