Actualitate

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ DE LA PRIMĂRIA BUZĂU! Parcări Smart pentru mașini și biciclete. Unde și când va fi construită o astfel de parcare (GALERIE FOTO)

O parcare smart, supraetajată, cu locuri special amenajate atât pentru autoturisme cât și pentru biciclete, reprezintă soluția ideală pentru cartierele aglomerate din municipiul Buzău. Proiectul este unul nou pentru oraș și ar putea fi implementat pentru prima dată în cartierul Micro 3, pe strada Pietroasele.

Întregul concept a fost făcut public astăzi de viceprimarul Ionuț Apostu care a publicat pe pagina proprie de socializare atât detalii tehnice cât și fotografii inedite cu prima parcarea SMART din municipiul Buzău.

”Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1 având 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere, adică în condiții de securitate deplină. Sistemul este cu atât mai eficient cu cât practic conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora dacă ne gândim că aici au fost înainte garaje care ocupau o suprafață mult mai mare”, scrie Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău pe pagina de socializare.

Un avantaj pentru municipiul Buzău constă în faptul că parcarea este mobilă astfel că ar putea fi oricând mutată într-o altă zonă mai aglomerată, dacă se dovedește, în timp, că zona în care a fost pusă inițial nu mai are nevoie de acele locuri de parcare.

”Un alt element important este faptul că parcarea este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric”, a mai scris viceprimarul municipiului Buzău.

Prețul unei astfel de parcări este de aproximativ 100.000 de euro echipată complet așa cum se poate vedea în fotografii.

Deocamdată întregul proiect este la faza de propunere, ca urmare a unui studiu de fezabilitate cerut de autoritățile locale pentru reamenajarea terenului de pe strada Peitroasele unde, în trecut, au fost construite mai multe garaje. Pentru a deven viabil, proiectul trebuie votat de consilierii locali, iar apoi suma ce urmează a fi investită să fie cuprinsă în bugetul local.

Mica Publicitate