Actualitate

Anunț de ultimă oră de la RAM Termo Verde. Sunt vizați mii de buzoieni

Vremea a dat peste cap planurile societății RAM Termo Verde care a fost nevoită să schimbe decizia anunțată la începutul lunii aprilie privind sistarea furnizării agentului termic către populație. Mai exact, temperaturile scăzute din ultimele zile i-a obligat să încălzească în continuare apartamentele celor 4.000 de abonați ai societății.

În aceste condiții, RAM Termo Verde a amânat sistarea furnizării agentului termic de pe 15 aprilie, data anunțată de directorul Geani Matei, cu mai bine de o săptămână. Mai exact, apartamentele buzoienilor vor avea căldură și de Paște.

”Vom furniza agent termic până pe 26 aprilie”, a spus Geani Matei, directorul RAM Termo Verde.

Veste este, pe de o parte, bună pentru abonații RAM Termo Verde dat fiind faptul că vremea se menține răcoroasă, însă, pe de altă parte, aduce și îngrijorare în rândul buzoienilor din cauza costurilor pe care aceștia le vor avea de suportat în continuare.

Anul acesta, prețul gigacaloriei a crescut cu 150 de lei astfel că populația a suportat un cost de 450 per gigacalorie ceea ce a dus la facturi și de peste o mie de lei pentru o familie care locuiește într-un apartament cu două camere. Totuși, în următoare perioadă, cât va mai fi furnizat agentul termic, conducerea RAM Termo Verde a anunțat că pe timpul zilei, atunci când temperaturile vor permite, va fi întreruptă furnizarea căldurii și reluată pe timpul nopții, când temperaturile vor fi mai scăzute.

În 2021, RAM Termo Verde a încălzit apartamentele buzoienilor până pe 29 aprilie.