Actualitate

Mergem la picnic sau nu în ziua de Paște? Ce spun meteorologii

Se spune că așa cum este vremea de Florii, la fel va fi și de Paște. Anul acesta, însă, nu va fi deloc așa. Dacă de Florii a nins la munte iar temperaturile nici măcar nu au atins 10 grade în județ, de Paște ne vom bucura de vreme însorită și caldă. Cel puțin în prima zi de sărbătoare.

Începând de joi, 21 aprilie,  vremea va intra într-un proces de încălzire care se va resimți în tot județul. Se va face mai cald de la o zi la alta, iar ploile se vor opri. Astfel, în noaptea de Înviere, vremea va ține cu credincioșii care vor merge la biserică să ia lumină. Nu sunt prognozate ploi în Buzău și nici temperaturile nu vor fi foarte scăzute.

“Dacă ne referim la noaptea de Înviere, noaptea de sâmbătă spre duminică, o vreme frumoasă ca aspect, fără precipitații, cu temperaturi minime care se vor situa între 3-4, cel mult 7-9 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zona mai joasă a județului Buzău”, a declarat, pentru șansanews.ro, meteorologul Alina Șerban, de la ANM.

Iar în prima zi de Paște, vremea va fi și mai frumoasă. Ploile vor lipsi iar temperaturile vor urca până spre 23-24 de grade.

“Se pare, cu informațiile pe care le avem la această dată, că vremea se va încălzi treptat astfel încât în week-end-ul care urmează va fi chiar deosebit de cald pentru această perioadă. Ne așteptăm la temperaturi maxime pe parcursul zilei de duminică de 22-23, chiar 24 de grade. Toate acestea în condițiile în care vremea va avea un aspect frumos. Cerul va fi variabil, poate chiar cu perioade de senin, și, se pare, șanse de precipitații destul de slabe. Nici vântul nu va pune probleme pentru data respectivă.”

Vremea caldă, cu valori de 23-25 de grade Celsius, va continua luni și marți, dar după amiaza ar putea apărea aversele.