Actualitate

Anunț făcut de premierul României care vizează și buzoienii ale căror gospodării au fost inundate

Veste bună pentru buzoienii ale căror gospodării au fost afectate de ploile abundente din ultimele ore. Într-o videoconferință la care au participat toți prefecții din țară, care a avut ca temă bilanțul inundațiilor, premierul Florin Cîțu a anunțat că persoanele afectate de ploile torențiale, a căror curți și grădini au fost distruse de apă, vor primi ajutoare de urgență. Premierul a precizat că va pregăti o hotărâre de guvern pentru ca aceste sume de bani, acordate în regim de urgență, să ajungă  rapid la persoanele care au nevoie.

Potrivit prefectului Silviu Iordache, care a luat parte la întâlnire, fiecare familie ar putea primi până la 5000 de lei, în funcție de cât de afectată i-a fost gospodăria sau dacă

”Putem să acordăm ajutoare celor care sunt afectați de inundații. Sumele vor fi cuprinse între 3000- 4000-5000 de lei, în funcție de procentul în care este afectată fiecare gospodărie. Începând de marți vom comunica cu primarii pentru a vedea situația exactă. Eu știu că, deocamdată, am intervenit cu pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a scoate apa din nouă gospodării. Localitățile Lopătari și Cernătești, unde avem poduri rupte de apă, nu avem și gospodării inundate”, a spus Silviu Iordache.

Cele mai multe dintre gospodăriile afectate sunt din Beceni.

Pentru ca oamenii să-și primească banii, comisiile de evaluare a pagubelor, constituite de Prefectura Buzău, trebuie să facă evaluări pe teren, ulterior să întocmească situațiile exacte. Aceste liste se vor depune la AJPIS Buzău. Centralizarea trebuie să ajungă la București, unde sunt aprobate sumele pentru fiecare familie.