Actualitate Social

Parcul Tineretului, polul distracției care a învins ploaia. Plimbări cu caiacul și cu motocicleta, socializare și multe zâmbete

Vremea ploioasă din acest week-end a fost un impediment dat ușor deoparte de către organizatorii unui eveniment derulat, pe apă și pe uscat, în Parcul Tineretului din Buzău. Zeci de tineri au luat parte la plimbările cu caiacul sau cu motocicleta cu ataș, tirul cu arcul, interacțiuni cu mascote sau cu câini antrenați pentru misiuni de salvare.

Zece organizații neguvernamentale și-au dat mâna pentru organizarea activităților care au urmărit promovarea terapiilor prin sport, în special în rândul unei categorii cu mobilitate redusă, respectiv persoanele cu dizabilități.

Caiacele, aduse de la Satu Mare, de voluntarii de la Caiac SMile,  au curs pe luciul apei, în ciuda ploii persistente, dar spre bucuria participanților, mulți aflați pentru prima oară în fața unei astfel de provcări. Tinerii cu dizabilități s-au putut bucura de ieșiri pe lacul din parc, grație unor scaune adaptate utilizate în interiorul caiacelor.

Cu la fel de mare bucurie au fost primite plimbările cu motocicletele cu ataș, oferite la inițiativa motocicliștilor de la Clubul B-Zones RC Buzău. Iar duminică, motocicletele au fost înlocuite cu autospecialele Poliției, oamenii legii fiind, pentru câteva ore, prietenii în uniformă ai copiilor prezenți în parc.

La eveniment a fost prezent și plutonierul adjutant principal în rezervă Eugen Mănăilă, veteran al Armatei Române, campion național la ridicat greutăți. ”Am fost invitat să vorbesc despre cum îți poți îmbunătăți calitatea vieții prin sport , nu neapărat de performanță , la această activitate. Emoționant și cu mare încărcătură personală, ca ori de câte ori sunt invitat să împărtășesc din întâmplările vieții mele . Chiar dacă ciclonul își face de cap, am găsit luptători cărora nu le este teamă de intemperii și care fac o sărbătoare din fiecare zi !” a scris pe Facebook veteranul rănit în teatrul de operații din Afganistan, membru al lotului României la Jocurile Invictus.

Evenimentul din Parcul Tineretului a fost organizat la inițiativa Asociației Îmbunătățirea Calității Vieții, cu participarea ASCHFR Buzău (una dintre cele mai mari organizații care reunește tineri cu dizabilități) și cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău.