Actualitate

Anunț important pentru elevii din clasele a XII-a și a XIII-a. Se întâmplă începând de astăzi

Începe înscrierea elevilor pentru Bacalaureat. Absolvenţii de liceu se pot înscrie, începând de luni, pentru prima sesiune a examenului care va începe în 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat începe în 31 mai şi durează până în 4 iunie. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma, recent, că Bacalaureatul ar urma să fie susţinut la nivelul întregii țări de peste 100.000 de candidaţi, dintre care aproximativ 30.000 s-au vaccinat împotriva COVID-19.

La Buzău, sunt 3019 elevi din seria curentă așteptați să se înscrie, dar și alții din seriile anterioare, potrivit șefului ISJ Buzău, Ionel Meiroșu:

Candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă – cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00 se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 9 iulie.

Etichete