Actualitate

Anunț venit de la patinoarul din Buzău, după adoptarea primelor măsuri de relaxare

Autoritățile din România au anunțat astăzi, 8 decembrie, primele măsuri de relaxare, însă, pe de altă parte, Buzăul a primit o veste tristă care afectează mii de persoane: ridicarea restricțiilor nu permite și redeschiderea patinoarelor. Cu alte cuvinte, singurul patinoare din municipiu, închis de două sezoane, rămâne închis, deși sunt mii de copii, adolescenți și tineri care și-ar fi dorit să practice sportul pe gheață.

Gheorghe Chiru, administratorul patinoarului, a explicat pentru șansanews.ro care este articolul din Hotărârea de Guvern adoptată astăzi care stabilește modul în care s-ar putea permite accesul pe gheață și de ce la Buzău nu este posibilă reluarea activității.

”Articolul 19 prevede că se menține interdicția desfășurării activităților sportive în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, sau celor care prezintă un rezultat negativ. Eu nu am cum să dau drumul la patinoar de 2000 de mp cu 10 persoane pe gheață și în condițiile în care tinerii nu sunt vaccinați nici 5%”, a spus administratorul patinoarului.

Gheorghe Chiru a spus că este pregătit să reia activitatea însă doar dacă aceste restricții vor fi ridicate.

Complexul “Ice Magic” din Buzău este unul dintre cele mai moderne din ţară. Este situat la ieşirea din oraş, spre Ploieşti, şi pune la dispoziţia iubitorilor de patinaj o suprafaţă de gheaţă cu dimensiuni omologate în vederea organizării de întreceri sportive de iarnă, respectiv 60 de metri lungime şi 30 de metri lăţime.  Pe suprafaţa de gheaţă pot patina simultan până la 500 de persoane.