Actualitate

Anunțul așteptat de aproape 10.000 de elevi. Săptămâna viitoare vor fi virate bursele școlare

Vești bune pentru elevii din municipiul Buzău. De săptămâna viitoare în conturi vor fi virate bursele școlare aferente celui de-al doilea semestru al anului școlar trecut.

Circa 10.000 de elevi vor primi aceste stimulente în bani.

„Primăria municipiului Buzău a făcut toate demersurile pentru plata burselor școlare. Încă de la ședința de la finalul lunii octombrie a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local alocarea sumelor  pentru bursele școlare. S-au făcut toate deschiderile de direcție bugetară. Probabil de luni va fi făcută plata efectivă de către școli. Am înțeles că sunt unele întârzieri privind deschiderea de credite în Trezorerie, probabil și datorită faptului că în ultima săptămână cursurile au fost on-line după 2 săptămâni de vacanță și nu toate școlile au reușit să întocmească documentele contabile. Noi le-am transmis tuturor directorilor de unități de învățământ să completeze documentele solicitate, astfel încât să poată fi încasați banii din Trezorerie și plătite, efectiv, bursele către elevi. Începând de săptămâna viitoare, banii vor ajunge, probabil, în conturile tuturor elevilor din municipiu.” a declarat viceprimarul Buzăului, Ionuț Apostu.

La Buzău, vor primi burse de performanță 109 elevi, aproape 7000 s-au încadrat la burse de ajutor de merit, 589 de burse sunt de studiu iar peste 2340 sunt burse de ajutor social. În total, săptămâna viitoare vor fi virați bani în contul a aproape 10.000 de copii din municipiul Buzău, fie pentru notele bune obținute în semestrul doi al anului școlar trecut, fie pentru că provin din familii cu venituri reduse.

Fiecare elev va primi câte 100 de lei pentru fiecare lună de școală, fără a conta modul în care s-au desfășurat cursurile, fizic sau on-line și indiferent de tipul de bursă la care s-a încadrat. Excepție fac bursele de ajutor social, care se acordă și pe perioada vacanțelor școlare.

Finanțarea cheltuielilor cu bursele elevilor din municipiu se face din bugetul de stat, din sume defalcate de TVA, cuantumul și numărul lor fiind apanajul Consiliului Local Municipal.

Cele mai multe burse de performanță, 100, se vor acorda elevilor din Școala gimnazială Nr. 11, tot de aici urmând a primi burse de merit 850 de elevi iar burse de studiu alți 50 de copii.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu