Actualitate

Captură importantă de droguri. Peste 10 kg de canabis descoperite de polițiștii din Buzău (VIDEO)

Captură importantă de droguri, la Buzău. Peste 10 kg de canabis au găsit anchetatorii într-un colet trimis din Spania, printr-o firmă de curierat, ce era destinat unui tânăr din Brăila.

Bărbatul de 29 de ani, din municipiul Brăila, intrase în legătură cu o persoană din Spania cu care s-a înțeles să-i trimită peste 10 kg de droguri. Ca să nu atragă atenția, cei doi au stabilit ca drogurile să fie ascunse într-un colet, printre diverse bunuri alimentare, și trimise  la punctul de lucru al unei firme de transport internațional din municipiul Buzău. Motiv pentru care joi, 11 noiembrie, brăileanul a ajuns în municipiul Buzău pentru a-și ridica pachetul. Numai că, între timp, procurorii DIICOT și polițiștii au intrat pe fir. Anchetatorii l-au prins în flagrant pe brăilean în momentul în care ridica pachetul. Când l-au desfăcut, procurorii au găsit ascunse printre pachete cu cafea și alte produse, pachețele  ce conțineau în total 10,2 kg canabis.

“Polițiștii l-au depistat pe bănuit în flagrant delict, în aceeași zi, în timp ce ridica un colet. În urma controlului, poliţiştii au descoperit, disimulate printre diverse bunuri, pachete cu materie vegetală, cannabis, în greutate de 10,2 kg. De asemenea, a fost controlat autoturismul persoanei în cauză, fiind descoperite mai multe resturi de materie vegetală susceptibilă a avea efect psihoactiv.”,anunță IPJ Buzău.

Anchetatorii buzoieni au ridicat drogurile și apoi au organizat 3 percheziții domiciliare în Brăila. Au descins în 3 locații din oraș, la adrese frecventate de traficantul de 29 de ani.

Bărbatul a fost adus la DIICOT Buzău pentru audieri. Ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc. Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.