Actualitate

ANUNȚUL AUTOSTRĂZII A7, PRIMELE EFECTE. Două mari investiții în economia buzoiană. Sute de oameni vor fi angajați (VIDEO)

Două mari investiții se pregătesc să ia startul în economia buzoiană. Intenția  oamenilor de afaceri de a-și dezvolta activitățile pe raza județului Buzău a fost salutată, vineri, de prefectul Silviu Iordache. Șeful de la Casa Albă spune că atragerea de noi investiții, care vor crea sute de locuri de muncă, are legătură cu dezvoltarea  infrastructurii rutiere, și anume de acum certitudinea că Buzăul va fi fi traversat de autostrada A7.

Una dintre investițiile anunțate, vineri, de prefectul Silviu Iordache este cea legată de deschiderea celui mai modern depozit din România de către una dintre cele mai mari firme de curierat din țară.  Depozitul Cargus va fi amplasat  pe Bulevardul Industriei, în orașul Buzău. Cea de-a doua investiție anunțată este cea a unui producătorului japonez de componente auto, Yazaki, care derulează deja mari afaceri în alte județe ale țării. Investitorul străin va face la Buzău cablaje auto pentru industria auto și va angaja nu mai puțin de 500 de oameni.                                                        

” Vă pot da două exemple pe care le-am avut în ultima lună cu agenţi economici care au hotărât să investească la Buzău şi pe care Prefectura îi sprijină în propriile demersuri. Este vorba despre hub-ul logistic al companiei Cargus, care a fost dezvoltat pe Șoseaua Industriilor. A doua investiţie importantă pe care vreau s-o anunţ este a firmei japoneze Yazaki, care a hotărât să investească în municipiul Buzău, într-o fabrică în care se vor construi cablaje pentru industria auto, fabrică unde vor fi angajaţi 500 de oameni. Această fabrică va fi deschisă la sfârşitul acestei veri în zona industrială a municipiului Buzău, mai exact pe şoseaua Spătarului. (…) În cazul operatorului Cargus, acolo este o investiție de tip greenfield. E vorba despre o investiţie oarecum mare, dar nu aş avea cum să vă spun sumele. Este cel mai mare şi cel mai modern depozit al lor. În cazul Yazaki, a preferat o investiţie de tip brownfield. S-a mutat într-o clădire gata construită în care doar îşi aduce echipamentele şi utilajele. Deci, acolo nu vorbim despre o investiţie mare, în bani, pentru judeţul Buzău, ci vorbim de un angajator care va angaja 500 de oameni. Ne dorim să avem mai mulţi angajaţi pentru că avem o rată de şomaj destul de mare la nivelul judeţului Buzău şi trebuie să o reducem.”, a declarat prefectul Silviu Iordache.

In ceea ce privește deschiderea la Buzău a celui mai mare depozit al unei importante firme de curierat, investiția se ridică la 500 de mii de euro, bani alocați construcției de la zero a depozitului și echipării acestuia. Alte investiții vor fi făcute în digitalizarea și eficientizarea operațiunilor, anunță reprezentanții companiei.  50 de persoane din Buzău și Rm.Sărat lucrează deja în cadrul acestei firme, iar noi angajări ar putea fi făcute în perioada următoare. Faptul că Buzăul va avea o autostradă a cântărit greu în decizia de a amenaja aici cel mai mare depozit pe care compania îl are în țară, a  declarat Adrian Faur, manager de marketing al firmei de curierat                                                  

De altfel, și prefectul județului, Silviu Iordache, spune că toate aceste investiții au legătură cu  faptul că Buzăul va fi traversat de autostrada A 7, proiect pentru care parlamentarii PNL din regiune au militat până ce acesta a  devenit o certitudine.

Nu întâmplător se dezvoltă un hub logistic la Buzău, ci pentru că Buzăul va deveni un nod rutier datorat acestei autostrăzi. În privinţa investiţiilor din judeţul Buzău, după cum probabil ştiţi, Guvernul României are într-un plan  foarte avansat  construirea autostrăzii care leagă Bucureştiul sau Ploieştiul de municipiul Buzău. Ne aşteptăm ca în trei ani să avem o autostradă funcţională până în municipiul Buzău. Cred că asta va face ca Buzăul să devină un hub de investiţii pentru industrie şi pentru servicii. Asta deja se întâmplă”

Reamintim,  miercuri, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A7 Ploieşti – Buzău, care  va fi finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Licitația pentru construcție va fi lansată până la sfârșitul acestei luni. Imediat ce va fi desemnat constructorul și va fi semnat contractul lucrările vor putea începe, astfel încât tronsonul de autostradă dintre Ploiești și Buzău să fie realizat cât mai repede posibil. Si celelalte  tronsoane din autostrada A7, de la Buzău la Focșani și apoi până la Pașcani, urmează să fie scoase la licitație până la sfîrșitul anului. Și, la fel ca în cazul tronosnului Ploiești – Buzău, imediat ce se vor semna contractele vor începe și lucrările. Autostrada A7 însumează 320 de kilometri de la Ploiești până la Pașcani, iar până în anul 2024 se va putea circula cel puțin de la Bacău la București pe șoseaua de mare viteză.