Actualitate

ÎNCĂ O SĂPTĂMÂNĂ DE ONLINE. Chiar dacă incidența va scădea sub 1, elevii din Buzău vor învăța tot conform scenariului galben. Explicația, AICI

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 se apropie de 1 la mie în municipiul Buzău, prag care permite revenirea tuturor elevilor în bănci, însă, chiar dacă va scădea sub acest prag, săptămâna viitoare școlile din oraș vor funcționa tot conform scenariului galben.

Vineri, 7 mai, rata de incidență la Buzău este de 1,04 la 1000 de locuitori. Dacă trendul din ultimele zile se va menține, este posibil ca în weekend indicatorul să scadă sub pragul de 1 la mie, cel specific scenariului verde. Chiar dacă se va întâmpla așa, situația din școlile din oraș nu se va schimba pe parcursul săptămânii viitoare. Inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu, a explicat pentru șansanews.ro că scenariul după care vor fi organizate cursuri săptămâna viitoare a fost bătut în cuie. Astfel, conform deciziei luate vineri, 7 mai, începând de luni și până vinerea viitoare, vor participa fizic la cursuri doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele terminale.

“Scenariile, întotdeauna, aşa cum a fost şi până acum, se stabilesc vinerea pentru săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare în municipiu avem scenariul galben. Rata de infectare este peste 1 la mia de locuitori. Scenariile nu se mai stabilesc după o zi pe alta, ci după modificările care au fost în ordinul comun. Vinerea se stabileşte scenariul pentru toate UAT-urile din judeţ, pentru săptămâna care urmează”, a declarat inspectorul general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroşu.

Doar dacă vinerea viitoare rata de incidență în municipiul Buzău va fi sub 1 la mia de locuitori, scenariul după care se va învăța în săptămânile următoare va fi schimbat din galben în verde.