Actualitate

Anunțul de ultimă oră pentru elevii și profesorii Colegiului M. Eminescu. Când revin în clădirea de pe Independenței

După patru ani de cursuri într-un imobile de la periferie al unui grup școlar, elevii și profesorii Colegiului Național Mihai Eminescu încă nu se pot muta. Deși mai sunt doar câteva zile până începe școala, curtea este în continuare plină de utilaje și schele.

Primarul Constantin Toma a admis că, deși le promisese eminescienilor că vor începe noul an școlar acasă, nu va fi posibil acest lucru. Ultime retușuri impuse de legislația pentru autorizarea la incendiu amână închiderea șantierului. Echipele prezente la lucru mai au termen până pe 8 septembrie să încheie treaba. Sunt informații care arată că s-a suplimentat și personalul, astfel că sunt aproximativ 70 de muncitori care încearcă să urgenteze finalizarea lucrărilor.

Mutarea elevilor și profesorilor nu va fi posibilă înainte de 11 septembrie:

„Nu are cum, efectiv. Se lucrează acum, avem 70 de oameni acolo. Finisajele ocupă foarte mult timp, la fel ca în Piața Dacia. Dacă nu sunt așa cum trebuie finisajele, nu ne jucăm. Deci, după treaba asta, avem și lista de la pompieri, avem de la IGSU normele pentru aviz. Eu sper să termine lucrările cât mai repede, contractul lor expiră pe 8 septembrie”, a anunțat, ieri, primarul Constantin Toma.

Ipoteza cea mai probabilă este cea în care elevii vor reveni în clădirea de pe strada Independenței, în vacanța din luna octombrie.

Lucrările de consolidare și reabilitare completă a clădirii Colegiului Mihai Eminescu au început în aprilie 2019 și aveau un termen de finalizare de 20 de luni. Ulterior, constructorul a intrat în insolvență și o altă firmă, controlată de același acționariat, a preluat lucrarea. Amânările succesive au avut diferite motive, astfel că șederea eminescienilor departe de imobilul din centru s-a prelungit mai bine de patru ani.