Actualitate

(FOTO&VIDEO) Când orașul e tot un șantier, nici locul de parcare nu mai este sigur! Cum și-a găsit un buzoian mașina lăsată, peste noapte, în parcare

Lucrările deschise pe mai multe fronturi de lucru, în orașul Buzău, nu provoacă neplăceri doar în trafic, ci și în spațiile destinate parcării mașinilor. Mulți cititori ne-au semnalat, în ultima vreme, că au rămas fără locuri de parcare acestea fiind ocupate de utilaje sau transformate în șanțuri săpate pentru înlocuirea conductelor.

De departe, toate aceste neplăceri apun în fața întâmplării prin care a trecut, cu două nopți în urmă, un buzoian care și-a lăsat mașina parcată pe strada Ion Ciucurete, pe locul de parcare plătit. Anterior, pe acolo trecuseră utilajele companiei care schimbă conductele de apă, iar șanțul fusese acoperit cu nisip, fără să fie semnalizat riscul producerii vreunui accident. Dimineață, proprietarul mașinii a fost trezit de apelurile telefonice și SMS-urile care îl anunțau că nisipul s-a surpat, iar mașina a ajuns să fie suspendată pe carosabil. Buzoianul spune că a avut nevoie să apeleze la o firmă specializată care a trimis o platformă pentru a scoate mașina din groapa creată peste noapte.


„Azi dimineată când m-am trezit…aveam numai apeluri și mesaje…mașina mea era suspendată. Îmi arătau oamenii fotografii cu mașina! Lucrarea acolo a fost astupată cu pietriș. Am fost eu la Compania de Apă, a venit cineva de la Ghișeul Unic și mi s-a spus să fac sesizare. Eu am vrut să merg la Juridic pentru că am plătit platforma, am avut mașina într-o gaură. Și mi-au spus că trebuie să fac sesizare și să discut cu ei…că nu sunt mai proști. Eu le-am spus că nu îi jignesc…ei n-au dat curs niciunei discuții…A plouat aseară, s-a surpat pietrișul….și am rămas așa cu mașina suspendată” ne-a declarat proprietarul mașinii.

Bărbatul spune că nu e singura problemă pe care i-au creat-o lucrările de înlocuire a conductelor de apă. Vopseaua autoturismului este sărită în câteva puncte unde au lovit pietrele aruncate de roțile altor mașini, cât timp autoturismul a fost parcat pe locul concesionat.

„Este pe locul de parcare pe care îl plătesc la Urbis, este loc atribuit. Pe data de 15 august mi s-a cerut să mut mașina pentru că se efectuează o lucrare la o țeavă de scurgere. Eu am mutat atunci mașina, însă, când m-am întors, se pusese acolo doar pietriș. Din cauza pietrișului, când treceau alte mașini, pietrele îmi ajungeau mie pe mașină. Ieri îmi programasem să mă duc la Compania de Apă, să întreb când asfaltează…”, a declarat proprietarul mașinii

Un avocat buzoian, consultat de redacția șansanews.ro, a explicat ce pași are de făcut proprietarul mașinii , dacă vrea să fie despăgubit:

  1. Dacă mașina este avariată, proprietarul se va adresa Poliției Rutiere pentru eliberarea unei dovezi de reparații;
  2. Dacă șantierul nu a fost semnalizat corespunzător, situația trebuie sesizată Poliției Rutiere care are competența de a verifica și sancționa constructorul, în cazul în care acesta din urmă a creat pericole pentru siguranța circulației;
  3. Cu dovada reparațiilor și alte documente justificative pentru cheltuieli, proprietarul mașinii se poate adresa instanței de judecată pentru a solicita despăgubiri.