POLITICĂ Șansa de Ramnicu Sărat

Apar primele candidaturi pentru Primăria Râmnicului

Primaria Ramnicu Sarat
Lumea politică dar şi acea parte a opiniei publice interesată de viitorul comunităţilor în care trăieşte a început să facă anumite calcule după succesul zdrobitor obţinut de Klaus Iohannis susţinut de PNL şi alte formaţiuni politice socotite “de dreapta”. În acest sens principalele aşteptări sînt în sfera schimburilor pe care PNL le va face la diferite instituţii. 
Pe de altă parte, în baza clasicului oportunism românesc o mulţime de aşa-zişi politicieni, de diferite calibre şi anverguri, fac ochii roată pentru găsirea unui loc pe care să candideze la alegerile locale sau parlamentare de anul viitor. De bună seamă, că e de la sine înţeles că PNL este acum partidul cel mai monitorizat şi, evident, cel mai curtat. De aceea, deşi este partidul cîştigător al alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, P.N.L., paradoxal, este şi formaţiunea politică marcată de probleme, chiar dacă nici la PSD ori USR nu este linişte, fiecare dintre aceste formaţiuni având propriile lor scandaluri interne.
Holban vrea înapoi 
Unul dintre politicienii care vor să revină la butoane este preotul Viorel Holban, acum membru PRO România. Holban a fost nevoit să facă un pas în sapte după un pung proces cu A.N.I., dar acum îşi doreşte un nou mandat. Sînt surse de presă care susţin că Viorel Holban va cere suspendarea din Biserică, la jumătatea lunii viitoare şi negociază trecerea la PNL. El vine cu un portofoliu de voturi bun obţinut la europarlamentare dar şi la prezidenţiale, iar sursele noastre susţin care ar vrea să vină la partid cu un coleg de breaslă pentru Buzău, ba chiar pune şi condiţii în acest sens.
După cum se vede, la Rîmnicu Sărat pare a se contura o primă candidatură, cea a ex-edilului-şef Viorel Holban. Rămîne de văzut care va fi decizia liderilor PNL mai ales că fruntaşii partidului au spus în nenumărate rînduri că nu vor primi traseişti la partid, iar cel mai virulent a fost prim-vicepreşedinte, Rareş Bogdan. În afara lui Holban la Râmnic, aproape o certitudine este că PSD va merge pe mîna actualului primar, Sorin Valentin Cîrjan. Desigur, calcule se fac în mai multe locuri, inclusiv în municipiul reşedinţă de judeţ, însă, pînă în acest moment doar Constantin Toma şi-a reiterat intenţia de a candida pentru un al doilea mandat în fruntea Palatului Comunal.