SĂNĂTATE

APARATURA VECHE ȘI DEPĂȘITĂ DE LA CABINETUL DE OFTALMOLOGIE DIN AMBULATORIUL SPITALULUI JUDEȚEAN, ÎNLOCUITĂ. Era nevoie ca de aer de noi dotări (FOTO&VIDEO)

Dotări noi la cabinetul de Oftalmologie din ambulatoriul Spitalului Județean. Unitatea a fost dotată cu trei aparate noi cu care consultațiile pacienților cu probleme de vedere vor putea fi făcute mai ușor și cu o mai mare precizie: un ecograf ocular, un biometru (aparat pentru măsurătoare operaţie de cataractă) şi un autorefractometru (aparat pentru măsurarea dioptriilor şi pentru cataractă).

Investiţia era extrem de necesară, spune conducerea Spitalului, în condiţiile în care personalul medical folosea, până acum, aparate care erau uzate din punct de vedere medical. Noile aparate sunt de mare utilitate pentru cabinetul de Oftalmologie, având în vedere numărul mare al solicitărilor venite din partea pacienţilor.

” Le aşteptam de foarte mult timp şi iată că în această perioadă dificilă din punct de vedere economic, conducerea spitalului, împreună cu Consiliul Judeţean Buzău, au găsit resursele necesare pentru a ne ajuta, implicit fiind ajutați şi pacienţii din judeţul Buzău, care au probleme oftalmogice. S-au cumpărat un ecograf şi un biometru care sunt într-un singur aparat modern, exterem de fiabil, care diagnostichează cu precizie bolile de ochi şi urgenţele în special, şi pentru calculul măsurilor dioptrice la cristalinele pe care le implantăm la boala numită cataractă. Al treilea aparat este un autorefractometru foarte performant, pe care l-am primit în acelaşi transport, de care suntem foarte mulţumiţi că putem asigura un act medical de calitate pentru pacienţi.”, a declarat Dr. Valentin Cotea, şeful Secţia Oftalmologie.

Investiţia se ridică la aproape 180.000 de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Buzău.

Autorul știrilor

Cristina Sterian

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Oare nu știe domnul doctor Cotea că este filmat , sau poate chiar dinadins vrea să se afișeze ca aparținând categoriei negationistilor , adică a celor care neagă existența Sars-Cov-2 ? Evident este că , cu voia sau fără voia dânsului , face o regretabilă și nedorită (sau poate dorită ) reclamă acelui mod de a purta masca la nivelul bărbii .
    Dacă la adresa cetățeanului obișnuit care procedează astfel putem să ne gândim la lipsa de educație și chiar bun-simț în legătură cu normele evidente de conviețuire într-o pandemie , o astfel de ignoranță în cazul unui cadru medical este DESCALIFICANT. Dacă nu porți masca nici atunci când stai timp prelungit “mufă în mufă” cu pacientul și te mai și filmezi , ce pretenție să mai avem la alte categorii de semeni ai noștri? Acest filmuleț constituie o excelentă și zdrobitoare dovadă care permite pacientei examinate să-și sprijine fundamentata acuzație de “zădărnicire a combaterii bolilor”.