Actualitate

Apariții inedite în parcurile din Buzău. Reacția buzoienilor (FOTO)

Apariție inedită pe aleile din parcurile buzoiene. Militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie Getica i-au încântat pe buzoieni prin apariția lor și prin cântecul militar pe care l-au oferit celor care au ales în weekend ca mod de relaxare plimbările în aer liber.

Concerte de promenadă au avut loc timp de 2 zile în parcurile Crâng, Tineretului și Alexandru Marghiloman. Astfel, publicul buzoian a putut urmări muzica militară din Garnizoana Buzău, recunoscută pentru repertoriul bogat dar şi pentru participările la   festivalurile naţionale şi internaţionale ale muzicilor militare. Repertoriul ales a purtat spectatorii pe ritmuri de muzică ostăşească, marşuri şi muzică de promenadă.  Imaginile surprinse în cele trei parcuri demonstrează că buzoienii au apreciat tot ce le-au pregătit militarii.

Manifestările au avut loc cu ocazia împlinirii pe 18 august a 105 ani de la înființarea Armatei a 2-a, azi Divizia 2 Infanterie „Getica”.

Manifestările continuă marți, de la ora 18.45, în Piaţa Dacia unde va avea loc lansarea Imnului Diviziei 2 Infanterie „Getica” și parada muzicilor militare din Garnizoanele Buzău, Focșani și Brăila care vor susține concerte de gală.