Actualitate

Misiune îndeplinită. Pompierii buzoieni trimiși în Grecia se întorc acasă. Vor fi înaintați în grad pentru curajul de care au dat dovadă în infernul de foc

Pompierii români care au fost trimiși în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație, fără precedent pentru statul elen, se întorc în țară. După mai bine de o săptămână de la mobilizarea echipajelor, incendiile au fost în sfârșit lichidate, iar cei 108 pompieri se pot întoarce acum acasă.

Echipajele de salvare au intrat în țară în jurul orei 9.00 și se vor opri la Ciolpani, la Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii Managementului Situațiilor de Urgență. Aici vor fi așteptați de secretarul de stat Raed Arafat, care îi va felicita pentru modul în care si-au desfășurat misiunile pe tărâmul țării elene.

De asemenea, pompierii vor fi înaintați în gradul următor pentru curajul de care au dat dovada,  participând la misiunile de stingere a incendiilor de proporții din Grecia.

De la Buzău, au fost în misiune 10 pompieri: 3 de la Detașamentul Buzău, 3 de la Râmnicu Sărat și 4 de la Garda Mărunțișu.