Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat Social

APEL AL PRIMARULUI DIN RÂMNICU SĂRAT! ”Dacă nu vom respecta regulile, îmi e teamă de ce se poate întâmpla mai rău, să nu-i mai putem trata pe cei care au probleme”

Apel către râmniceni și nu numai venit din partea primarului municipiului Râmnicu Sărat în ziua în care spitalul din oraș, desemnat unitate suport COVID-19 este ocupat la capacitate maximă. Sorin Cîrjan trage un semnal de alarmă cu privire la creșterea alarmată a numărului de infecții cu SAR-COV-2 care a dus la epuizarea cadrelor medicale din Spitalul Municipal care în aceste zile se confruntă cu un vârf al internărilor.  

”Numărul celor confirmați crește în fiecare zi. Aceasta în timp ce personalul medical este tot mai obosit și stresat de condițiile de lucru, puținii medici din spitalul nostru făcând față tot mai greu situației”, a spus Sorin Cîrjan.

Edilul municipiului Rm-Sărat face apel la locuitorii orașului și nu numai că este nevoie să se respecte regulile impuse pentru stoparea răspândirii comunitare a virusului pentru a nu se ajunge la blocarea sistemului medical.

”Am organizat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență și împreună cu reprezentanții instituțiilor angrenate în activitățile specifice combaterii răspândirii COVID-19 am evaluat situația din municipiu. Concluzia a fost că și astăzi (n.r. miercuri), toate acțiunile și măsurile dispuse la nivel local se efectuează cu ritmicitate, ceea ce s-a schimbat este doar atitudinea râmnicenilor”.

Buzăul înregistrează 583 de îmbolnăviri, iar miercuri în spitalul Suport COVID-19 erau internați 152 de pacienți, iar alți 40 în cele două secții exterioare ale Spitalului Județean Buzău. Dacă la Buzău mai erau 9 paturile libere pentru pacienții COVID-19, unitatea medicală de la Râmnicu Sărat nu mai putea primi niciun bolnav.