Actualitate

Apel umanitar! Daniela, o tânără de 25 de ani, diagnosticată cu o boală gravă, are nevoie de ajutor

Viața de zi cu zi, tinerețea, nu ar trebui să fie o listă cu dorințe îndepărtate, ci o certitudine, o normalitate. În timp ce noi ne bucurăm de fiecare zi, de micile plăceri ale vieții, o tânără din Rușețu își trăiește viața prin spitale, din cauza unei boli grave: cancer limfatic. Costurile medicale au depășit puterile și eforturile făcute de cei din jurul ei și astfel a apărut o campanie pe care apropiații o duc într-o luptă contracronometru pentru salvarea tinerei.

Daniela Șerban are 25 de ani și este din Rușețu. Are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor după ce, în urmă cu un an, a fost diagnosticată cu o boală gravă. În urma unor analize, Daniela a aflat că suferă de o boală a sângelui: Limfom Hodgkin stadiul IV B, un tip de cancer al sistemului limfatic.

Daniela a terminat Facultatea de Litere la Brașov. Ca orice student, pe parcursul facultății a vrut să se angajeze, însă neavând terminate studiile nu și-a găsit un loc de muncă în domeniu. S-a angajat ca lucrător comercial în oraș, în paralel continuându-și studiile. A lucrat la început câte 4-6 ore, dar cum tinerețea îți dă energie și senzația că poți urca orice munte, a ajuns să lucreze și zece ore pe zi. Totul până într-o zi când a simțit că oboseala o doboară și nu a mai făcut față ritmului de la muncă. A urmat apariția unei erupții cutanate de la care au și început investigațiile. Pe măsură ce apăreau rezultatele, se contura un diagnostic nemilos. Daniela a făcut o ecografie, apoi un PET-CT, care a confirmat inflamarea unor ganglioni și apoi întâlnirea cu medicul hematolog. A venit și diagnosticul – Limfom Hodgkin, stadiul IV B. Un cancer limfatic care, practic, a schimbat, la 360 de grade viața Danielei și a familiei ei. Ședințele de chimioterapie nu au condus la o ameliorare a bolii, așa că medicii au decis să apeleze la o a doua soluție terapeutică: un autotransplant de celule stem la Institutul Clinic Fundeni.

Analizele au indicat o ameliorare, dar speranțele pentru o viață normală nu au durat mult. Alte teste, alte investigații au indicat o regresie a stării de sănătate a tinerei, așa că o nouă variantă terapeutică s-a ivit:un transplant de măduvă, la o clinică specializată din Turcia, în maxim două săptămâni. Pentru aceasta, însă, este nevoie de o sumă uriașă: 60.000 de euro. Cu lacrimi în ochi, mama Danielei mărturisește că ar face orice, și-ar da și viața pentru copilul său.

„A terminat facultatea, începuse să facă masterul, a făcut un an, mai avea încă unul să-l termine, dar din cauza problemelor nu s-a mai putut și l-a intrerupt, a rămas așa. E o sumă imensă… Este singurul și unicul nostru copil, am decis să demarăm, să mergem într-o clinică unde poate va avea șansa unei noi vieți, unui nou zâmbet… Pentru copil, îți dai și viața! Ai face orice să știi că este bine. De asta vrem să ajungem acolo…”, transmite mama Danielei, Cornelia Șerban .


Apropiații cer sprijin pentru a o ajuta pe Daniela și au demarat o colectă. Pe grupul de Facebook – Vreau sa o ajut pe Daniela Impreuna vom invinge ! – oamenii s-au mobilizat și au început să meargă pe străzile din sat pentru a face cunoscut cazul Danielei.

Ajută-ne cu o distribuire sau o donație!

DONEAZĂ ACUM PRIN REVOLUT!

#Cont revolut: RO67 BREL 0005 5211 1453 0100  Daniela Șerban

LT80 3250 0694 7382 7218 – Daniela Serban

REVOLT21 Tag : @danielaserban97

Conturi în lei:

RO52 BRDE 300S V984 5478 3000- Șerban Daniela (BRD)

RO87 CECE C001 9463 7632 4211 – Șerban Vasilică (CEC Bank) – tatăl

RO05 RNCB 0053 1482 6538 0001 – Ologu Costel Mihai ( BCR) – prietenul

Cont în euro: RO10 RNCB 0053 1482 6538 0008 – Ologu Costel Mihai ( BCR)

Swift: RNCB RO BU

LOCALITATEA: MAGURENI