Actualitate

(P) Cum să alegeți o bormașină fără fir

Bormașinile fără fir au devenit din ce în ce mai populare mai ales datorită progreselor în domeniul motoarelor. Această tehnologie ajută la producerea unei mari cantități de putere într-o unealtă compactă, reducând în același timp supraîncălzirea.

O durată de viață mai mare a bateriei și un motor mai eficient înseamnă că aceste unelte pot fi un mare avantaj în plus față de burghiul fără fir standard pe care poate îl aveți deja în trusa de scule.

La ce trebuie să fiți atent când căutați o bormașină fără fir

RPM

Bormașinile fără fir produc mai multe turații decât o mașină de găurit standard pentru lucrări grele. Aceste turații mai mari dau mai multă forță burghiului, făcând ca lucrarea în ansamblu să se desfășoare mult mai rapid și mai lin.

Cu cât turațiile sunt mai mari, cu atât mai repede se acționează scula. Turațiile mai rapide dintr-o bormașină Bosch fără fir protejează burghiul și ajută la prevenirea supraîncălzirii și arderii motorului atunci când se introduc în mod repetat urechi și șuruburi lungi în suprafețe groase.

Cuplu de torsiune

Unul dintre diferențiatorii majori dintre o bormașină standard și o mașină de găurit cu percuție fără fir este valoarea cuplului pe care unealta îl trimite la elementul de fixare. Un cuplu mai mare sporește eficiența sculei, îndepărtând în același timp stresul de la operator.

Numite și cuplu „fără reacție”, aceste dispozitive de acționare funcționează mai rapid decât un dispozitiv de înșurubare sau o bormașină Bosch fără fir standard și furnizează o fracțiune din recul. Multe modele au mai multe setări de viteză pentru a vă oferi un control optim pentru diferite sarcini. Mai multe dintre aceste unelte dispun de circuite interne care redirecționează cuplul către dispozitivul de fixare propriu-zis pentru a reduce și mai mult reculul.

Ergonomie

Îmbunătățirile în tehnologia și fabricarea motoarelor înseamnă că multe dintre cele mai bune modele de bormașină Bosch fără fir de top sunt mai ușoare, mai compacte și mai confortabile de utilizat.

Caracteristici precum mânerele de tip pistol cu căptușeală cauciucată ajută la reducerea oboselii utilizatorului. Designul compact ajută, de asemenea, la echilibrarea greutății, ceea ce face ca utilizarea unei bormașini Bosch fără fir să fie și mai ergonomică.

Mai multă putere este direcționată către burghiul propriu-zis, în partea din față a burghiului, prin urmare, cea mai mare parte a șocului este îndepărtată de operator. Acest lucru face ca acționările repetate, de exemplu pentru lucrări de încadrare, să fie mai puțin stresante din punct de vedere fizic.

Nu numai că poate ajuta la terminarea rapidă a acestor tipuri de lucrări, dar cele mai bune modele de bormașină Bosch fără fir sporesc precizia în cazul sarcinilor repetabile, reducând oboseala utilizatorului prin puterea lor de acționare superioară.

Accesorii

Dacă lucrați adesea în spații apropiate, asigurați-vă că bormașina Bosch este compatibilă cu un accesoriu cu unghi drept. Acestea au devenit o caracteristică standard a oricărei truse de scule, deoarece pot transforma instantaneu dispozitivul de înșurubare fără fir într-o unealtă cu o singură mână. Acest tip de flexibilitate este indispensabil pentru cadrele și tâmplarii care trebuie să ajungă în mod constant la colțuri strâmte și la locuri greu accesibile.

Seturile de înșurubare pot transforma instantaneu orice mașină fără fir într-o unealtă mai versatilă. Dacă găuriți găuri în lemn și trebuie să creați o varietate de dimensiuni cu finisaje netede, atunci burghiele și lopețile sunt de o importanță crucială.

Unele seturi sunt concepute special pentru lemn, în timp ce altele creează găuri de dimensiuni standard pentru lucrări de instalații sanitare.

Ambreiaj reglabil sau electronic

La fel ca majoritatea mașinilor de găurit electrice, multe dintre cele mai bine cotate bormașini fără fir dispun de un ambreiaj electronic sau reglabil. Ambreiajul controlează, în esență, cantitatea de cuplu care este trimisă către dispozitivul de fixare pentru a vă ajuta să evitați deteriorarea capului șurubului sau a feroneriei.

Un ambreiaj electronic reduce automat cantitatea de putere și cuplul dacă dispozitivul de înșurubare întâlnește o rezistență excesivă în timp ce este angajat. În cele din urmă, un ambreiaj vă oferă mai mult control și finețe în timp ce lucrați. Acest lucru este deosebit de important atunci când lucrați în lemn sau când aplicați feroneria de finisare la uși, ferestre, dulapuri și altele.