Actualitate

APEL UMANITAR: O fetiță de 5 ani din Buzău are nevoie de bani pentru o operație. Bianca, diagnosticată cu o malformație foarte rară

O fetiță din Buzău, în vârstă de 5 ani și jumătate, suferă de o malformație congenitală extrem de rară și are neapărată nevoie de o intervenție chirurgicală. Ea a făcut deja două operații, care nu au avut însă rezultatul scontat.

Bianca a fost diagnosticată cu craniostenoză, o malformație ce constă într-o diformitate a cutiei craniene. Cazurile de craniostenoză sunt foarte rare, având o incidență de 0,04-0,1 la 100 de nașteri, iar singurul tratament presupune intervenția chirurgicală de remodelare.

După două operații eșuate, soluția salvatoare pentru Bianca ar fi o intervenție chirurgicală ca un spital din SUA, dar costurile sunt foarte mari și imposibil de suportat de familia micuței.

Cazul copilei a ajuns în atenția Asociației Caritabile Totul va fi bine, care a făcut public cazul Biancăi și încearcă să mobilizeze oamenii să îi sară în ajutor fetiței, pentru-i a-i da șansa la o viață normală.

”Bianca, acum in vârstă de 5 ani jumătate, s-a născut la maternitatea Buzău, iar medicii au spus că este bine. Când părinții au mers cu ea la București la un spital pentru o simplă răceală, au aflat că are Craniostenoză și de atunci au urmat 2 intervenții chirurgicale nesatisfăcătoare. Există șanse de reușita in Dallas, Texas suma de 55221,80 USD ( după ce s-a obținut o reducere de la 160.000 USD) acoperă intervenția chirurgicală de remodelare fronto-orbitală. Restul investigațiilor, transportul, cazarea, se achită separat!”, scriu reprezentanții Asociației Totul va fi bine.

ONG-ul buzoian s-a mobilizat, astfel încât sunt mai multe modalități prin care oamenii care vor să întindă o mână de ajutor pot face donații pentru Bianca.

Există o strângere de  fonduri prin intermediul Facebook, la adresa https://www.facebook.com/donate/1024638901479435/?fundraiser_source=external_url, dar donații pot fi făcute și direct pe site-ul asociației, https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/. Donații pot fi făcute atât în lei, cât și în euro, suma minimă fiind de 10 lei, respectiv 10 euro.

Sunt, de asemenea, și alte modalități prin care să se poată dona:

”În cont BCR( min 5 lei), Beneficiar: ASOCIAȚIA TOTUL VA FI BINE, CIF: 42758877

RO27RNCB0096167685400001 (LEI)

RO75RNCB0490167685400001 (EUR)

COD SWIFT/ BIC : RNCBROBUXXX

Cont PayPal: paypal.me/totulvafibine

BT PAY: 0727 577 771

R: Revolut (0727) 577 771

Cu mențiunea : Bianca”

De asemenea, există opțiunea unui abonament de bine lunar în valoare de 10,30,50, 100 sau 200 de lei, pe site-ul Asociației Caritabile Totul va fi bine.

”Iată pașii pentru abonamentele lunare de bine:

Accesați linkul: https://asociatiatotulvafibine.ro/doneaza/

Selectați opțiunea: DONEAZĂ LUNAR

Alegeți SUMA pe care doriți sa o donati lunar (vi se va retrage de pe card automat,lunar suma aleasă)

Introduceți datele dumneavoastră, datele cardului și abonamentul este gata!”

Nu în ultimul rând, Asociația Caritabilă Totul va fi bine anunță că donațiile pot fi făcute și sub forma redirecționării impozitului pe venit pentru anul 2021. Donatorul nu trebuie decât să completeze formularul, ce se găsește la adresa https://formular230.ro/asociatia-totul-va-fi-bine, iar reprezentanții ONG-ului se vor ocupa mai departe de depunerea acestuia la ANAF.