Actualitate

Aproape 10 ore de luptă cu flăcările! Cum s-a încheiat misiunea de la Beceni

Aproape 10 ore. Atât au luptat zeci de pompieri, voluntari și localnici pentru a stinge focul care amenința să mistuiască dealurile de pe Valea Slănicului, și chiar și mai departe.

A fost o luptă contra cronometru, în care au fost angrenați peste 30 de pompieri și membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din câteva localități. Sâmbătă, după ora 14:00 și până aproape de miezul nopții, salvatorii au luptat continuu pentru a ține sub control focul și a lichida toate focarele. Aproape de ora 24:00, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, cel care a fost prezent pe teren și a monitorizat intervenția de la Beceni, a anunțat că misiunea de stingere s-a încheiat iar forțele de intervenție se retrag la bază. Șeful de la Casa Albă s-a arătat mulțumit de modul în care s-a intervenit și i-a felicitat pe salvatorii buzoieni pentru modul în care și-au făcut datoria.

“În acest moment ( n.r. ora 23:40) mi s-a raportat că focarele au fost stinse. Forțele se retrag. Personal felicit ISU Buzău și pe coordonatorul acțiunii din teren, lt. Cristea. Azi, la Beceni, i-am văzut pricepuți și dedicați.”

Focul care a cuprins vegetația uscată a mistuit circa 400 ha, la Beceni, Vintilă Vodă, Mărgăritești și Murgești. Este cel mai puternic incendiu de vegetație uscată înregistrat în județ, de la începutul anului.

Urmează cercetări care să stabilească cine se face vinovat de dezastrul de la Beceni și sancțiunile care vor fi aplicate.