Actualitate SĂNĂTATE

APROAPE 12.000 DE BUZOIENI PE LISTELE DE AȘTEPTARE PENTRU VACCINUL ANTI-COVID ȘI NICI UN LOC LIBER PE PLATFORMĂ

Peste 11.700 de buzoieni s-au înscris, până acum, pe  listele de așteptare de pe platforma de vaccinare națională, sperând să se vaccineze anti-COVID, în perioada următoare. Între timp, un nou centru de vaccinare, la Vintilă Vodă, a fost listat pe platformă, urmând a fi deschis atunci când vor exista doze de vaccin.

În județul Buzău, luni dimineață, sunt înscriși pe platformă, pe listele de așteptare 11.749 de buzoieni care vor să se vaccineze. Cei mai mulți sunt înscriși la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde sunt 3 fluxuri de vaccinare. Sunt pe liste în acest centru 2715 buzoieni.

Între timp, autoritățile de sănătate publică au dat undă verde deschiderii unui alt centru de vaccinare, în județ. Este vorba despre Centrul de Permanență din Vintilă Vodă, acolo unde se vor putea face imunizări, în momentul în care Buzăul va primi noi doze de vaccin. Deși ultimul pe platformă, și pentru acest centru au optat 189 de buzoieni care speră la vaccin.

În județul Buzău, pe platforma națională, figurează 15 centre de vaccinare, însă nu toate sunt deschise în acest moment.  Centrele de la Pârscov, Berca, Vintilă Vodă, dar și cel din municipiul Buzău, de pe strada Gârlași, unde se va folosi vaccinul Moderna, nu sunt încă funcționale, ele urmând a fi deschise atunci când vor exista vaccinuri.

Între timp, Ministerul Sănătății anunță că, luni, 22 martie, vor intra în țară 345.150 de doze de vaccin Pfizer, vaccinuri care vor fi repartizate centrelor regionale,  ulterior dozele fiind repartizate județelor, în funcție de  necesități.

La Buzău, în acest moment, pe platforma națională de vaccinare, nu există nici un loc disponibil la vaccinul anti COVID.

Etichete