Actualitate

Aproape 400 de locuri de muncă puse la bătaie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Mulți buzoieni s-au angajat din prima jumătate de oră

În întreaga țară a fost organizată astăzi prima bursă generală a locurilor de muncă din acest an. În Buzău, 385 de locuri de muncă au fost puse la bătaie de angajatori, cele mai multe în municipiul Buzău.

Surpriza plăcută a acestei ediții a fost faptul că angajatorii au fost prezenți în mai multe localități din județ, La Nehoiu, de pildă, au fost prezenți 6 angajatori cu 12 locuri de muncă vacante, iar 5 persoane au fost preluate încă din primele 30 de minute. O situație care nu s-a mai întâlnit demult, în condițiile în care de regulă în oraș rareori sunt posturi vacante.

Oferta pusă la dispoziție de angajatori a fost diversă, astfel că buzoienii au avut de unde alege. Au fost posturi atât pentru persoanele cu studii superioare, mai exact pentru asistent manager, consilier service, director zonal vânzări anvelope, formator în construcții, inginer chimist, inginer mecanic, inginer TCM etc, dar și pentru cei fără studii, de exemplu pentru agenți de securitate, brodeză, confecționer textile, dulgher etc.

Unii dintre angajatori au venit la bursă cu intenția de a accepta și personal necalificat în domeniu, fiind dispuși să formeze personalul la locul de muncă.

Alții nu acceptă însă decât personal calificat, cu noțiuni minime de limbă engleză, pentru a putea opera pe mașinile electronice de cusut, de exemplu.

O altă particularitate a acestui an este faptul că domeniul tehnic a luat avânt, fiind disponibile multe posturi pentru tehnicieni în domeniul construcțiilor.

La bursă au fost prezenți și zeci de adolescenți din centrele sociale, mare parte dintre ei fiind eligibili pentru anumite posturi scoase la concurs de angajatori. Parte dintre ei au căutat să se angajeze, în vreme ce alții doar au vrut să vadă cum se vor putea angaja în perioada următoare.