Actualitate

Aproape 9 candidați pe un loc. Posturile vacante de la Casa de Pensii atrag zeci de candidați, deși se fac angajări pe o perioadă determinată

Concurență acerbă pe posturile scoase la concurs de Casa de Pensii Buzău. Deși este vorba despre angajări pe o perioadă determinată, zeci de buzoieni și-au depus dosarele, în speranța că vor obține unul din cele 24 de posturi scoase la concurs în această perioadă.

„Pentru cele 19 posturi de execuție, sunt posturi contractuale, nu de funcționar public, trebuie să precizăm lucrul acesta,  avem înregistrate 89 de dosare ale candidaților interesați, ceea ce rezultă cam 4,6 persoane pe un loc. În cazul celorlalte 6 posturi, de referent, care necesită studii medii, au fost înregistrate 52 de dosare, de unde rezultă o medie 8,6 persoane pe un loc, ceea ce este, într-adevăr, o concurență mare, multe persoane fiind interesate să participe la acest concurs”, a declarat în emisiunea Focus News, de la Focus Tv, purtătorul de cuvânt al casei de Pensii Buzău, Ionuț Constantin.

Concursul va fi organizat săptămâna viitoare. Luni, 6 septembrie, este programată prima probă, cea scrisă, iar joia viitoare, interviul. Persoanele care vor trece de ambele probe vor fi angajate până la finele anului viitor pentru a ajuta la procesul de recalculare a pensiilor. Concret, vor trebui să introducă în sistem electronic datele din zecile de mii de dosare fizice aflate la Casa de Pensii.

„Vor primi salariul aferent încadrării de consilier debutant sau referent debutant, după caz, salariile sunt cele stabilite prin Legea Salarizării, discutăm de salariile nete, 2300 de lei pentru persoana care va opta pentru funcția de consilier și în jur de 2100 lei pentru persoana care are funcția de referent, adică studii medii. Aceste persoane vor face evaluarea dosarelor de pensii. Adică vor extrage anumite informații existente în dosarele fizice, de pensie, și vor transpune aceste informații în formă electronică, într-o anumită bază de date care se va crea la nivel național. Toate dosarele aflate în evidența Casei de Pensii Buzău vor trece prin acest proces de evaluare. În evidențele Casei de Pensii sunt 108.000 de dosare de pensii de stat”.

Angajările pe posturile pentru care se organizează concurs se vor face pentru perioada septembrie 2021 – decembrie 2022.