Actualitate

Bacalaureat 2021, la final. Ce note au primit candidații după contestații

Au contestat, au câștigat. Vorbim despre tinerii din Buzău care au susținut a doua sesiune a examenului de Bacalaureat și care au depus contestații după afișarea primelor rezultate, nemulțumiți de notele primite.

Unii dintre ei au obținut note ușor mărite care le-au adus o medie mai bună, în timp ce alții  au reușit să obțină note peste 5 la materiile la care picaseră inițial, în final promovând examenul maturității. De pildă, un fost elev al Liceului Tehnologic Economic din Râmnicu Sărat care luase inițial la matematică nota 4,35 a obținut după contestație nota 5, și în final media 6,4. Un alt exemplu vine de la Liceul Tehnologic Rușețu, unde un candidat a obținut diploma de Bacalaureat fiind notat la Biologie cu 5,5, deși nota inițială fusese de 4,5. Iar la Liceul Agricol Buzău, un candidat respins după ce la proba la română luase 4,35, a fost notat, după contestație, cu 5,2 și o medie finală de 6,05, ceea ce i-a asigurat diploma.

Rezultatele finale arată că la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului au promovat 169 de candidați, cu 10 mai mulți decât reușiseră în primă fază.