Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

APROAPE O SUTĂ DE CAZURI NOI, ÎN PATRU ZILE! Crește și numărul deceselor

Continuă să crească numărul noilor confirmări la un interval de 24 de ore. Raportarea făcută marți de Direcția de Sănătate Publică Buzău arată că 28 de persoane au fost infectate cu SARS-CoV-2 doar în ultimele ore. Cei mai mulți dintre bolnavi și-au aflat diagnosticul după ce s-au prezentat, cu diferite simptome, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Buzăul înregistrează practic o nouă creștere după ce luni, DSP a raportat 16 cazuri, iar duminică 18 cazuri noi. Sâmbătă, în schimb, au fost 33 de noi îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 28 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (5 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alt județ). Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 20 și 91 de ani”, se arată în raportarea autorităților.

Tot astăzi, din păcate, a fost înregistrat și un nou deces.

DECES NR. 108: pacient în vârstă de 87 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență circulatorie cerebrală, hipertensiune arterială, boala Parkinson.

Buzăul  a ajuns la 3,091 de cazuri COVID-19 de la debutul pandemiei de corononavirus. Dintre aceste persoane, 2654 s-au vindecat.