Actualitate SĂNĂTATE

ZECI DE ELEVI DIN MEDIUL RURAL, TRIMIȘI ACASĂ! Se trece la predarea online

Noul coronavirus trimite din nou zeci de elevi acasă. De această dată confirmările vin din rândul cadrelor didactice din mediul rural. Mai exact, mai multe unități de învățământ din Vintilă Vodă și Lopătari au trecut de la scenariul verde la scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii vor învăța de acasă, conectați prin platformele online. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis suspendarea cursurilor pentru trei clase primare și cea de grădiniță din Vintilă Vodă, unde o învățătoare a fost confirmată cu COVID-19, iar restul celor trei cadre didactice au fost contacți ai primei confirmate, fiind izolate la domiciliu. Decizia de suspendare a fost luată și la o clasă primară din Lopătari.

Se aprobă suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasele a II –a, a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială  ”Tache și Ecaterina Tocilescu” Vintilă Vodă, județul Buzău și la Grădinița din structura acestei școli, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online) precum și suspendarea cursurilor ,,față în față” la clasa a II –a de la Școala Gimnazială  Lopătari, județul Buzău, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online)”, se arată în informarea trimisă de DSP Buzău.

Aceeași decizie a fost luată și pentru Grădinița cu Program Prelungit nr.11  ”Căsuța Poveștilor” din municipiul Buzău, până la data de 26.10.2020 inclusiv, activitatea didactică desfășurându-se după scenariul 3 (online). Și aici este vorba despre educatoarea copiilor confirmată cu COVID-19.

De asemenea, marți a fost adoptată hotărârea privind  reluarea cursurilor, față în față, la unele unități de învățământ din județul Buzău.

”Se aprobă reluarea  desfășurării cursurilor ”față în față” la clasa a IV- a A de la Școala Gimnazială ”George Emil Palade” din municipiul Buzău, începând cu data de 15.10.2020 precum și reluarea  desfășurării cursurilor ”față în față” la clasa a VI-a C, la clasa a VII-a A și la clasa  a VIII –a B de la Școala Gimnazială nr.1 Râmnicu Sărat, începând cu data de 15.10.2020”, informează autoritățile.

În total, de la începtul anului școlar au fost confirmate 22 de cadre didactice și 23 de elevi.