Actualitate POLITICĂ

Are PNL deja un candidat pentru Primăria Buzău? G. Avrămescu: ”Nu exclud să candidez la Primărie. Cel mai mult îmi doresc să scap Buzăul de acest primar!”

După atacurile repetate cu țintă la vârful Palatului Comunal, lansate de liderul PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu, temperate pe moment, toată lumea se întreabă, inevitabil, dacă președintele liberalilor și-a propus să ”atace” Primăria Buzău, la următoarele alegeri. Răspunsul nu poate fi clar în acest moment, dar, cu siguranță, va fi dat de următoarele acțiuni politice ale acestuia. Cert este că, la o ultimă apariție televizată, deputatul Gabriel Avrămescu a vorbit despre faptul că ia în calcul o candidatură a sa pentru scaunul de primar al municipiului Buzău, fiind foarte ofensiv în abordarea subiectului:

”Nu exclud să candidez la primărie. Cel mai mult îmi doresc să scap Buzăul de acest primar! Ar fi cea mai mare realizarea noastră (n.r. – a PNL Buzău). Este dorința mea și nu –mi este frică de acest primar, așa cum altora le este!” a declarat deputatul Gabriel Avrămescu la Campus TV.

Liderul liberal buzoian a dezvoltat și subiectul strategiei pe care PNL Buzău o are pentru a se întâri și pentru a reuși să scoată la urne exact acei buzoieni care nu au participat la ultimele tururi de scrutin.

”Marea nenorocire a  acestui municipiu o reprezintă absența la vot! Atunci când buzoienii vor ieși la vot, atunci înseamnă că noi am am reușit să creem o alternativă. Vrem să creem o alternativă, vrem să creem o soluție, în cadrul acestui partid (Organizația PNL Buzău), o organizație serioasă, cu oameni dedicați care vor să facă ceva în orașul nostru. E normal ca aici să se regăsească mare parte a celor 80% din buzoienii care nu au participat la vot. ” a explicat președintele PNL Buzău arătând ce înseamnă sloganul ”Construim Buzăul liberal”.

Principalele atu-uri, în această construcție, sunt, potrivit aceleiași surse, liderii care vin cu confirmarea unor reușite în plan profesional, anterior intrării în politică, dar și tinerii cu care se construiește organizația de tineret liberală.

”Suntem oameni serioși, cu cariere în spate- eu am o carieră administrativă, la fel domnul prefect Țiclea, domnul senator Pufu are o carieră în media și business- am început să construim această organizație de tineret cu niște oameni extrem de valoroși și de dedicați. Aici, în municipiul Buzău, este Andreea Petroșel, profesor la Colegiul B.P. Hașdeu, un om extrem de valoros,…, am dat-o exemplu pentru că ea vine să împrospăteze clasa politică. Apoi, am avut alegeri la TNL Râmnicu Sărat, noul președinte (n.r. Luana Crina Sterpu) este o tânără care, în perioada de pandemie, a fost șefă de centru la DGASPC. Un om care a trecut prin niște greutăți, eu știu ce înseamnă, în pandemie, să conduci o asemenea instituție. În momentul în care tu ai trecut peste o asemenea criză e clar că tu ești un om puternic și poți să oferi ceva comunității. Sunt oameni care n-au așteptat și n-au stat cu mâna întinsă la administrația locală, n-au așteptat pomeni, sunt oameni care s-au ridicat pe picioarele lor. Dar, toți sunt valoroși! ”, a mai declarat președintele liberalilor buzoieni.